Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Закон про подвійне громадянство" в Україні можуть ухвалити до кінця 2019 року

За словами заступника міністра закордонних справ України Василь Боднара, законопроект про запровадження подвійного громадянства буде подано до Верховної Ради, а можливо, й затверджено до кінця цього року.

"Закон про подвійне громадянство" в Україні можуть ухвалити до кінця 2019 року

"Є два шляхи. Перший - якщо ми підемо традиційним міжвідомчим шляхом - це може зайняти декілька місяців... Може бути інша ініціатива, якщо безпосередньо депутати з правлячої фракції візьмуться за розробку, або президент внесе цю пропозицію. Зараз шляхи опрацьовуються, але ми намагатимемося зробити це набагато швидше, щоб уже до кінця року мати, як мінімум, законопроект, а може, й закон", - сказав Василь Боднар в інтерв'ю "Сьогодні".

За словами Боднара, отримати подвійне громадянство зможуть три категорії громадян. Це українці, які виїхали за кордон і проживають там постійно або тимчасово. Також громадяни, які проживають на території України і отримали інше громадянство. Третя категорія - іноземці, переважно українського походження, які хотіли б отримати українське громадянство.

Цілком можливо у законопроекті буде прописано, що для отримання громадянства України необхідно буде скласти присягу та іспит з української мови.

Обмеження на отримання подвійного громадянства стосуватимуться держслужбовців, президента і депутатів, але можливо, будуть й винятки.

"Можуть бути певні винятки за результатами дискусій. Наприклад, не виключено, що може виникнути необхідність у залученні громадян іноземних держав до роботи в уряді або в інших інституціях. Політичні посади в принципі могли б бути одним із варіантів винятків", - наголосив заступник міністра.

При цьому заступник глави МЗС України додав, що в питанні з Росією діятиме запобіжник - "громадянство держави-агресора не може бути предметом регулювання цього закону".

"У нас є окреме законодавство, яке, по-перше, не визнає незаконні дії РФ на окупованих територіях щодо паспортизації громадян України. По-друге, в цьому законопроекті виняток становитимуть держави-постачальники нелегальних мігрантів, а також РФ. Це так само важливий компонент, оскільки ми не можемо дозволити відкрити двері для потоку нелегальних мігрантів, які ми намагаємося закривати, запровадивши безвізовий режим з ЄС. Як відомо, це була одна з передумов для запровадження безвізу", - зазначив Боднар.

Mukachevo.net
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: