Вхiд на сайт
Авторизацiя

Парламент схвалив законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні

Парламент схвалив законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні
Згідно з документом, пропонується з 1 січня 2022 року заборонити реалізацію або розповсюдження в Україні легких і надлегких пластикових пакетів.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, яким пропонується запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозкладних пластикових пакетів, а також встановити відповідальність за порушення вимог у сфері розповсюдження пакетів.

За ухвалення відповідного законопроекту №2051-1 проголосували 365 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Депутат Ігор Кривошеєв (фракція «Слуга народу»), доповідаючи законопроект, зазначив, що зараз Україна потопає в смітті. В середньому людина використовує пакет 20 хвилин, після чого він розкладається до 500 років.

За даними депутата, щорічно українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, а в ЄС цей показник у середньому 90.

«Прийняття закону сприятиме модернізації виробничих і технологічних процесів, і стимулюватиме виробництво біопластику, а це своєю чергою поліпшить стан екологічної безпеки та зменшить частку відходів на території всієї країни», - сказав він.

Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування Кирило Нестеренко пояснив, що законопроект спрямовано на скорочення кількості поліетиленових пакетів і обмеження їх обігу.

«Для досягнення цієї мети пропонується з 1 січня 2022 року заборонити реалізацію або розповсюдження легких і надлегких пластикових пакетів. У законопроекті 2051-1 пропонується також запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозкладних пластикових пакетів, а також встановити відповідальність за порушення вимог у сфері розповсюдження пакетів», - пояснив депутат.

Заступники міністра енергетики та захисту довкілля підтримали законопроект, але зазначили, що в документі до другого читання необхідно врегулювати деталі, що стосуються відповідальності.

Раніше в профільному міністерстві закликали депутатів підтримати заборону реалізації тонких пластикових пакетів прийняттям законопроекту №2051-1. 17 жовтня Комітет із питань екологічної політики та природокористування схвалив законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: