Вхiд на сайт
Авторизацiя

Норвезька та китайська компанії збудують в Україні найбільшу ВЕС Європи: на неї витратять 1% ВВП України

Норвезька компанія NBT та китайська компанія CRT підписали контракти про спільне проєктування закупівлю та спорудження вітроелектростанцій «Зофія 2» та «Зофія 3» загальною потужністю 750 мегаватів. Після спорудження це стане найбільшим вітропарком Європи.

Норвезька та китайська компанії збудують в Україні найбільшу ВЕС Європи: на неї витратять 1% ВВП України

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що вітроелектростанції планують збудувати у Запорізькі області на узбережжі Азовського моря, неподалік Кирилівки. На будівництво вітроелектростанції залучать 500 мільйонів євро від експортно-імпортного банку Китаю, Industrial Commercial Bank of China та China Construction Bank. Ще 250 мільйонів євро планують залучити у інших кредиторів.

Зазначається, що загалом на реалізацію цієї вітроелектростанції планують витратити суму, еквівалентну 1% ВВП України. Енергії, яку вироблятиме ВЕС, вистачить для того, аби забезпечити електрикою 340 тисяч сімей.

Зазначимо, що під час інвестиційного форуму у Маріуполі 29 жовтня західні інвестори висловлювали уряду та президенту занепокоєння щодо потенційних змін у системі «зелених» тарифів. В уряді пообіцяли, що змінювати «зелені» тарифи для альтернативних електростанцій «заднім числом» не будуть.

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що в Україні необхідно розв'язувати питання «зелених» тарифів на продаж електроенергії з альтернативних джерел. З компаніями, які вже підписали контракти з державою на отримання цих тарифів, будуть спілкуватися.

Зазначимо, що зелені тарифи — це тарифи, за якими держава виплачує власникам сонячних та вітроелектростанцій кошти за їхню електроенергію Такі тарифи є вищими за ринкову вартість електрики для того, аби стимулювати розвиток альтернативної енергетики в Україні. Однак розмір цих тарифів наразі в Україні є найвищим у Європі. Це призвело до того, що сама електроенергія для споживачів також є дорожчою.

6 вересня 2018 року Україна підписала з норвезькою компанією NBT договір про будівництво вітроелектростанції у Херсонській області, неподалік від адміністративної межі з Кримом.

Тоді повідомляли, що вітроелектростанцію збудують у 2019 році вздовж озера Сиваш. Загалом, планується збудувати 67 вітрогенераторів. Загальна потужність станції складе 250 мегават.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: