Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українцям готують неприємний сюрприз із субсидіями: чому виплату пільг можуть припинити

Українцям готують неприємний сюрприз із субсидіями: чому виплату пільг можуть припинити
Кількість одержувачів субсидій буде скорочено

Для отримання права на субсидію в новому опалювальному сезоні українці повинні до 15 жовтня подати заяву на отримання допомоги від держави. Тепер замість одного "Ощадбанку" громадяни можуть вибрати зручну для них фінустанову (з 38 запропонованих), звернутися в банк, відкрити рахунок і написати заяву для нарахування коштів у відповідний банк.

Українці можуть сплачувати за спожиті послуги по комуналці з урахуванням суми субсидії. Однак у випадку, якщо в одержувача пільги борг по оплаті на суму понад 340 грн, то виплачувати субсидії готівкою вже не будуть.

Одержувачів пільг очікує неприємний сюрприз - в новому опалювальному сезоні будуть скорочені нормативи на витрата газу: держава компенсуватиме тільки 4 кубометри газу на опалення замість 4,5, як раніше.

За словами експерта з питань ЖКГ Андрія Нікончука, з початком опалювального сезону заборгованість напевно буде збільшуватися.

"Ми побачимо, як швидко вона буде накопичуватися, зокрема внаслідок платежів за опалення і гаряче водопостачання", - прогнозує він.

У той же час потрібно враховувати скорочення числа отримувачів субсидій - до держбюджету 2020 заклали на 8 млрд грн менше.

"Українці стали отримувати більше. Реальна заробітна плата зросла, пенсія збільшується. Для когось вони значні, для когось ні", – говорить директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: