Вхiд на сайт
Авторизацiя

Справа керівника облавтодору Закарпаття у суді

Справа керівника облавтодору Закарпаття у суді
Правоохоронці встановили, що посадовець, вступивши у злочинну змову з службовими особами приватних суб’єктів господарювання, які мають ознаки фіктивної діяльності, з метою закупівель бітуму для будівництва доріг на території області по завищених цінах.

Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції, спільно з слідчими Головного слідчого управління, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України задокументували факт зловживання повноваженнями очільником облавтодору, в результаті чого державному підприємству завдано збитків на 1 мільйон 857 тисяч гривень.

Злочинна схема полягала в тім, що транспортні засоби, які здійснювали перевезення бітуму, прямим сполученням слідували з місця виготовлення (заводу виробника або офіційного дистрибютора бітуму в Україні) до державного підприємства, в той же час за налагодженою схемою товаро-транспортні накладні та акти прийому-передачі проводились через фіктивні суб’єкти господарської діяльності, кожна з яких штучно завищувала вартість однієї тони бітуму на визначену суму.

Факт закупки бітуму по завищеним цінам підтверджується проведеними комплексними товарознавчо-економічними експертизами.

У вересні 2019 року керівнику облавтодору було повідомлено про підозру за ч.2 ст. 364-1(Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України

На даний час обвинувальний акт скеровано до суду, - повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй сторінці у фейсбук.





Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: