Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нацбанк вилучає одну, дві та п'ять копійок з обігу: монети можна обміняти

Нацбанк вилучає одну, дві та п'ять копійок з обігу: монети можна обміняти
З 1 жовтня Національний банк вилучає з обігу монети в одну, дві та п'ять копійок і вони перестають бути платіжним засобом.

Копійки можна буде обміняти.

Монети номіналом одна, дві та п'ять копійок Нацбанк вилучає з обігу, бо так економніше. "Держава зможе економити понад 90 мільйонів на рік завдяки зменшенню витрат НБУ для їхнього виготовлення та обробки", - каже заступник голови Нацбанку Сергій Холод.

Копійки можна буде обміняти у будь-якому відділенні банку протягом року. Потім ще два роки їх можна приносити в НБУ та інші держбанки, після цього їх утилізують. "Утилізація відбувається шляхом знищення на них мотивів зображення, а метал піде на переплавку", - каже директор департаменту грошового обігу Національного банку Віктор Зайвенко.

ТСН зібрала пакунок монет – загалом 20 гривень. У пункті приймання кажуть, що монети сюди приносять не часто. Принесені важать спеціальним пристороєм. Деякі монети магнітяться, тому вони як алюміній не підуть, пояснюють у пункті збору.

За 2,5 кілограми монет отримали майже 50 гривень. На  аукціонах  і сайтах оголошень копійки продають дорожче, запевняють експерти. Щоправда, колекційні. Монети малого тиражу 1993-1994-х років, копійки з переплутаними сторонами, а також браком штампування – найцінніші. За них готові викласти до майже п'яти тисяч гривень, - інформує ТСН.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: