Вхiд на сайт
Авторизацiя

Виробництво «зеленої» енергії в Україні може зрости у 2,1 рази - Міненергодовкілля

Міністерство енергетики та захисту довкілля оновило свій прогноз щодо обсягів виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії за підсумками 2019 року. Так, там очікують зростання цих обсягів у 2,1 раза.
Про це йдеться у прогнозованому балансі електроенергії об’єднаної енергосистеми України за підсумками 2019 року, передає «Інтерфакс-Україна».


Виробництво «зеленої» енергії в Україні може зрости у 2,1 рази - Міненергодовкілля

Загалом в уряді очікують, що обсяги виробництва «зеленої» електроенергії в Україні у 2019 році складуть 5,72 мільярда кіловат-годин. Для порівняння, виробництво електроенергії українськими гідроелектростанціями очікується на рівні 8,31 мільярда кіловат-годин.

У Міненерго прогнозують, що у 2019 році загальні обсяги виробництва атомної електроенергії зменшаться на 2,7% проти попереднього року (до 82,15 мільярда кіловат-годин), а виробництво теплової електроенергії залишиться на торішньому рівні — 47,78 мільярда кіловат-годин.

За підсумками 2 кварталу 2019 року кількість «зелених» електростанцій, які запустили в Україні, зросла у 6 разів проти аналогічного періоду попереднього року.

Загальна потужність електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах в Україні наразі складає 3,63 гігавата, з яких 2,6 — сонячні електростанції.

Зазначимо, що протягом першого кварталу 2019 року Україна ввела в експлуатацію 862 мегавати альтернативних електростанцій — це на 16% більше, ніж за весь 2018 рік.

Раніше зазначалось, що у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових електростанцій, що генерують електрику з відновлювальних джерел, ніж роком раніше.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: