Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найпоширеніші види болю

Найпоширеніші види болю


Виникнення болю в будь-якій частині тіла людини – тривожний симптом. Звичайно, якщо вона практично відразу ж зникає, це не привід терміново викликати лікаря. Але все ж його краще відвідати. Адже нерідко буває так, що організм терпить до останнього, а потім починає подавати сигнали про допомогу.

Біль в грудях: у чому причина і що робити?

Болі зліва, там, де серце, здатні налякати кого завгодно. Особливо якщо вони виникають різко і несподівано, а ще відрізняються вираженою інтенсивністю: буває і так, що в момент нападу людина навіть не може ходити!

Біль, що виникає при стенокардії, відчувається по-різному: як стиснююча, ріжуча, тощо. За локалізацією больовий синдром відчувається як раз там, де і знаходиться серце, але при цьому може віддавати між лопатками, в ліву руку, щелепу і область шиї. Такий біль може раптово виявлятися при фізичному перенапруженні, при різкій зміні температури навколо і таке інше. В цьому випадку можна говорити про спазм, що з’явився та зник

Також болем супроводжується і інфаркт міокарда. При ньому розвивається гострий біль за грудиною, що відрізняється пекучим або ріжучим характером. Нерідко навіть людині здається, що у нього на серці лежить камінь. Болі в цій ситуації різкі і посилюються при русі.

Голова тріщить!
З нападами гострого головного болю знайомі багато хто, особливо часто вона наздоганяє жителів великих міст. Зазвичай, її прийнято списувати на погоду, спалахи на Сонці, перепади тиску, тощо. Насправді ж різкий і несподіваний больовий синдром може бути сигналом про початок досить серйозних патологій. Гострий біль в голові може виникати раптово і тривати як кілька секунд, так і кілька годин. Причому далеко не завжди напади повторюються з певною сталістю.

Найчастіше такі проблеми проявляються при наявності проблем з судинною системою. Також різкі головні болі можуть вказувати на розвиток пухлин. А ще є цілий ряд факторів, через які людина може відчувати вкрай неприємні відчуття. Серед них:
• Розрив аневризми судин головного мозку.
• Мігренозна невралгія Гарріса.
• Порушення вегетативних нервових вузлів в порожнині черепа.
Різкі болі можуть розвиватися на тлі перевтоми, відсутності свіжого повітря, недосипу або, що зустрічається рідше, на тлі надмірного сну.
Отже причин болю – багато, як і способів її усунення. Тому варто звертатися до лікаря, щоб не ускладнити проблему.

Не займайтеся самолікуванням – дізнайтеся подробиці на офіційному сайті no-spa.ua та проконсультуйтесь з лікарем.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: