Вхiд на сайт
Авторизацiя

Реформа освіти в Україні: нова очільниця МОН назвала два головних пріоритети

Реформа освіти в Україні: нова очільниця МОН назвала два головних пріоритети
Міністерка вважає, що хороша середня освіта може бути лише за умови гарної дошкільної підготовки.

Міністерка освіти Ганна Новосад збирається продовжити реформу системи освіти, розпочату попередниками, а в її пріоритетах – дошкільне навчання та адаптація до світу, що швидко змінюється.

Про це вона заявила сьогодні на пресконференції.

"Багато було питань до мене, чи не зупините ви реформу, чи не повернете ви її назад, що ви думаєте про нову українську школу. Я як людина, яка працювала з міністром Гриневич, абсолютно поділяю цінності, закладені в реформу", - підкреслила вона.

Новосад уточнила, що останні два роки Міносвіти займалося комплексною реформою шкільної освіти.

Водночас за її словами, хороша середня освіта може бути лише за умови, що в перший клас приходять вже підготовлені діти. Тому зміни в дошкільній освіті будуть одним з пріоритетів МОН.

"Ефективний ранній розвиток – це те, що може прищепити дитині ті навички і вміння ... які будуть вкрай потрібні в школі і без яких складно буде успішно вчитися", - зазначила вона.

Також своїм пріоритетом на новій посаді Новосад назвала переорієнтування системи освіти на потреби людини, адаптація її до світу, що швидко змінюється.

"Ми всі маємо бути готові до того, що скоро потреба в окремих професіях зникне, і нам потрібно буде перенавчатися і змінювати кваліфікацію. У такому прискореному світі єдина можливість залишатися успішним і конкурентним - вміти вчитися протягом життя і мати доступ до якісної системи освіти. На це ми хочемо спрямувати наші зусилля", - сказала вона.


Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: