Вхiд на сайт
Авторизацiя

Скарбниця Закарпаття поповнилась на понад 50 мільйонів гривень завдяки податкам власників нерухомості

Про це повідомив відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області.

Скарбниця Закарпаття поповнилась на понад 50 мільйонів гривень завдяки податкам власників нерухомості

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що таку суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачено платниками Закарпатської області цьогоріч протягом січня-серпня. У відомстві зазначають, що такого результату досягнуто за рахунок розширення інформації про об’єкти нерухомості, необхідної для розрахунку податку, отриманої як від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно, так і від громадян за результатами звірок даних.

Більшу частину із загальної суми сплачено юридичними особами – понад 34,5 млн грн. Фізичні особи направили до місцевих бюджетів понад 15,7 млн грн.

В Головному управлінні ДПС області нагадують, що платниками податку на нерухомість є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості.

Обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється органами фіскальної служби за місцем податкової адреси власника такої нерухомості.

Податкові повідомлення-рішення із зазначеною сумою податку та реквізитами для сплати надсилаються (вручаються) громадянам до 1 липня поточного року.

Нараховану суму податку фізичній особі необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення.

Громадянин може провести таку звірку протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів області за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: