Вхiд на сайт
Авторизацiя

Одне закарпатське село стало українською "столицею паприки"

Одне закарпатське село стало українською "столицею паприки"
Вирощують солодкий та гіркий перець у Великій Доброні майже в кожному дворогосподарстві, тому це село називають українською столицею паприки.

Зазвичай саме в серпні тут достигає перець. А цю сільськогосподарську культуру тут вирощують майже в кожному дворогосподарстві. Місцеві кажуть, для них це і традиція і звичайно спосіб заробітку. Побачити дивні грона з перцю можна чи не в кожному дворі.

Продають селяни зазвичай не свіжий перець, хоч і на нього є попит, а паприку – спецію, без якої вони вже не уявляють жодну страву. Щоб отримати мішок паприки, потрібно перемолоти майже 100 кг свіжого перцю. Оптова ціна за кілограм – 100 грн. Цю спецію купляють і везуть далеко за межі Закарпаття.

Хоч в селі вирощують і багато інших культур, до перцю тут ставляться по-особливому. Зараз «Доброньська паприка» відома не тільки в Україні, а навіть за кордоном, а все завдяки працьовитості місцевих, які свято бережуть свої традиції.

Більше у сюжеті від М-Студіо:




Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: