Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відзавтра полісмени матимуть право штрафувати "євробляхерів" у певних випадках

Відзавтра полісмени матимуть право штрафувати "євробляхерів" у певних випадках

З 22 серпня поліція має право зупиняти та штрафувати водіїв, які користуються автомобілями на іноземній реєстрації. Для зміни цієї норми закону необхідно голосування Верховної Ради, яка запрацює лише з 29 серпня.

Єдина перепона для штрафів – відсутність наказу про обмін інформацією між поліцією та митницею, який повинен бути затверджений Мінюстом. Без такого механізму, на думку юристів спільноти власників авто на іноземній реєстрації, штрафи та вилучення автомобілів на “єврономерах” будуть незаконні.

Таким чином, з 22 серпня поліцейські зможуть зупиняти авто на єврономерах. Звичайно, якщо для цього буде причина – порушення правил дорожного руху чи інформація від митниці про те, що авто знаходиться на території країни незаконно. У цьому випадку водію “євробляхи” буде грозити штраф у розмірі від 8500 грн. За повторне порушення машину можуть уже конфіскувати та виписати штраф у 17 000 грн. Однак поки у поліцейських доступу до митної бази нема, цю інформацію вони зможуть отримати лише під час спільних рейдів з ДФС або після того, як доставлять порушника з машиною до однієї з митниць. Таким чином, загроза отримати значний штраф з 22 серпня за їзду на “євробляхах” існує, хоча повальної “облави” поліцейських на них не має бути.

Авто 24
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: