Вхiд на сайт
Авторизацiя

Медовий Спас 2019: чого у жодному разі не можна робити

Медовий Спас 2019: чого у жодному разі не можна робити
14 серпня православні українці відзначаютьМедовий Спас 2019, який також називають Першим Спасом або Маковеєм. Попереду ще два – Яблучний (19 серпня) і Горіховий (29 серпня).

На день Медового Спаса починається Успенський піст 2019, який стоїть в календарі християнських свят перед Преображенням і Успінням. Він триватиме два тижні – до 28 серпня.

Медовий Спас 2019: звичаї і традиції
У народі Медовий Спас служить нагадуванням про те, що літо добігає кінця і час робити запаси на зиму. Сьогодні потрібно обов'язково сходити до церкви. З собою беруть на освячення мед, воду, квіти і трави. Деякі господині попередньо роблять букети-обереги – "маковійчики" з м'яти, чебрецю, любистку, ромашки і обов'язково – суцвіттям маку. Вважається що освячені мед і вода наділяються цілющими властивостями.

До святкового столу прийнято пекти пісні пироги, пиріжки, булочки, млинці – все з медом і маком.

Чого не можна робити на Медовий Спас 2019
На Маковея починається піст – з цього дня важливо дотримуватися заборон в їжі. Не можна їсти м'ясо, молочні продукти, яйця, рибу, а в деякі дні забороняється гаряча варена їжа і рослинна олія.

Не можна сваритися, лаятися або бажати комусь зла. Вважається що неприємності, які побажаєш в цей день, повернуться до тебе сторицею.

Купання 14 серпня також під забороною. Після Іллі вода в річках і озерах стає холодною, брудною і з затхлим запахом. Вважається, що така вода може завдати шкоди здоров'ю.

Також не можна скупитися. А допомога нужденним принесе милостивій людині щастя.

У день Медового Спаса не рекомендується голосно говорити, а також влаштовувати гучні гуляння. Всі роботи по дому і в городі також краще відкласти або зробити напередодні свята. Забороняється шити, прати, прибирати, прасувати, копати і будувати.

Ще одні забобони пов'язані з медом. Вважається, що не можна вживати мед в їжу, поки він не буде освячений в день Медового Спаса в церкві.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: