Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна увійшла в п’ятірку країн Європи, де встановили найбільше вітроелектростанцій

Україна посіла п’яте місце за кількість встановлених протягом першої половини 2019 року нових вітроелектростанцій на суші. Загалом, у першому півріччі 2019 року в Україні встановили вітроелектростанцій потужністю 262 мегавати.

Україна увійшла в п’ятірку країн Європи, де встановили найбільше вітроелектростанцій

Про це повідомляє асоціація власників вітроелектростанцій Wind Europe.

Загалом у Європі за перші 6 місяців 2019 року ввели в експлуатацію вітроелектростанцій загальною потіжністю 4,9 гігавата, з них 2,97 гігавата — вітроелектростанції, розташовані на землі, а решта вітряки — збудовані у морі.

Найбільше наземних вітроелектростанцій ввели в експлуатацію у Франції та Швеції — на 523 мегавати та 459 мегавати відповідно. У Німеччині та Італії збудували вітряків загальною потужністю близько 287 мегаватів.

Зазначається, що у першій половині 2019 року обсяги встановлення нових вітроелектростанцій у Європі дещо впали проти аналогічного періоду минулого року. Зокрема через проблеми зі встановленням вітряків у Німеччині, яка ввела в експлуатацію найменше ВЕС починаючи з 2000 року.

Загальний обсяг інвестицій у встановлення вітряків протягом першої половини 2019 року склав 8,8 мільярда євро.

Напередодні компанія українського олігарха Ріната Ахметова повідомила про початок будівництва другої черги вітроелектростанції на 100 мегаватів.

Раніше стало відомо, що в ухваленому Радою законі, який запроваджує нові правила оподаткування посилок, містяться норми, які звільняють від ПДВ устаткування для сонячних та вітрових електростанцій.

У Держенергоефективності повідомляли, що кількість домашніх сонячних електростанцій в Україні зросла у 375 разів за останні 4 роки.

Раніше повідомлялось, що у разі, якщо темпи встановлення «зелених» електростанцій в Україні збережуться, то у 2020 році тарифи на електрику зростуть на 14%.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: