Вхiд на сайт
Авторизацiя

Пінопласт та його застосування

Класичний пінопласт складається на 98% з повітря та на 2% з полістиролу. Стирол був відкритий в 1839 році берлінським аптекарем Е. Симоном, і тільки в 1866 році хімік М. Бертелот ідентифікував ущільнення маси стиролу як процес полімеризації. Але нас цікавить будівельний пінопласт у Тернополі.

80 років потому було точно встановлено процес утворення довгих молекулярних ланцюгів (макромолекул), що утворюються в стиролі при нагріванні, та додають йому еластичність і міцність при сильному розтягуванні.

Пінопласт та його застосування


Це і дозволило стиролу стати родоначальником спінених полімерів. Особливе місце спінений полістирол займає завдяки своїй дешевизні та міцності молекул до розпаду, що обумовлює дуже низький відсоток виділення шкідливих речовин.

Будова пінопласту

Пінопласт зі спіненого полістиролу складається з окремих гранул, розмір яких складає від 2 до 8 мм. До його складу додані спеціальні присадки, що перешкоджають горінню. Завдяки присадкам, займання пінопласту можливо тільки при дуже високій температурі навколишнього середовища (понад 400 °C).

Високі теплоізолювальні та звукопоглинальні властивості пінопласту, що не змінюються при будь-яких умовах зовнішнього середовища, обумовлені високим вмістом повітря в герметичних гранулах і малою кількістю вмісту речовини. Полістирол стійкий до впливу будь-яких мікроорганізмів і не підтримує їх розвиток.

Він абсолютно не схильний до гниття, оскільки є негативним середовищем для розвитку гнильних бактерій. Пінопласт стійкий до великого ряду досить агресивних хімічних речовин (солі, луги, слабкі кислоти, масла, спирти), За винятком розчинників, які можуть впливати на структуру полімеру — ацетон, нітророзчинники.

Пінопласт та його застосування


Де застосовують пінопласт

Широку застосовність в будівництві обумовлюють такі здібності, як дуже низька вага, простота обробки, висока адгезія до клеїв, легкість монтажу та досить висока міцність і стійкість до деформації під власною вагою. Властивості пінопласту роблять його унікальним утеплювачем для конструкцій, де основною вимогою є обмеження ваги.

Здатність гасити ударні навантаження і тривалий час стримувати статичні робить пінопласт незамінним пакувальним матеріалом. Можливість його використання у вигляді окремих гранул, а не плит, дозволяє застосовувати його для пакування крихких предметів зі складною формою. Спінений полістирол абсолютно негігроскопічний.

Ця особливість укупі з малою вагою послужить основним критерієм застосування його для надання додаткової жорсткості та плавучості маломірних суднах. Наповнення пустот в подвійних бортах пінопластом може послужити страховкою при пошкодженні зовнішньої обшивки.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: