Вхiд на сайт
Авторизацiя

Штрафи за сміття в Україні зростуть утричі

Штрафи за сміття в Україні зростуть утричі
Уряд хоче значно посилити відповідальність українців, які досі не підписали договори з компаніями, що займаються утилізацією відходів.

Якщо зараз в Адміністративному кодексі за таке можна отримати штраф у межах 170-340 грн., то за новими порядками аналогічний проступок обійдеться порушнику в 510-850 грн. Відповідну пропозицію містить законопроект, опублікований на сайті Міністерства регіонального розвитку для ознайомлення.

Варто зазначити, що сам документ переслідує набагато серйозніші цілі. Чиновники з його допомогою хочуть відновити роботу державної житлово-комунальної інспекції, яку уряд ліквідував в березні 2011 року. Відтоді, йдеться в пояснювальній записці до документа, влада практично втратила контроль за ЖКГ-сферою як в частині якості послуг, які надаються українцям, так і в частині тарифоутворення.

До слова, саме Держжитлокомінспекція повинна буде контролювати дотримання громадянами зазначеної «сміттєвої» норми. Вона ж отримає право виписувати штрафи людям за «ухилення від укладення договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами».

Додамо, що норми законопроекту наберуть чинності на наступний день після публікації в офіційній пресі. Однак перед тим документ ще потрібно внести в Раду і переконати як мінімум 226 нових депутатів проголосувати за запропоновані зміни.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: