Вхiд на сайт
Авторизацiя

11 простих порад, які допоможуть зекономити час вранці

Чого більшості з нас по-справжньому хочеться зранку – так це просто трохи довше поспати. Але реальність штука сувора, і для типового міського жителя ранкові будні зазвичай проходять в режимі постійних спроб встигнути зробити десяток речей одночасно, що закінчується закономірним фіаско.

11 простих порад, які допоможуть зекономити час вранці

Запізнення на роботу може зіпсувати весь день, а якщо у вас ще й маленькі діти, і їздити треба на інший кінець міста – ми вам абсолютно не заздримо. Але не варто опускати руки, з будь-яким станом речей, який вас не влаштовує, необхідно боротися!

Багато залежить не так від того, скільки часу у вас в наявності, як від того, наскільки ефективно ви ним розпоряджаєтеся. І ось декілька простих порад, які допоможуть вам зекономити час вранці, і зробити початок нового дня більш приємним.

1. Складіть речі ввечері
Виберіть одяг, який збираєтеся одягнути на роботу, ще ввечері, і складіть його заздалегідь. З речами, які ви берете з собою на роботу, зробіть аналогічно.

Якщо ви обідаєте на роботі, а не в їдальні або кафе, то підготовка обіду напередодні ввечері, може стати хорошим способом зекономити 10-15 хвилин вранці.

2. Сформуйте список справ на завтра
Інакше є ризик, що початок дня ви просто витратите на виконання несуттєвих завдань або, як це робить більшість, почнете залипати за перевіркою пошти, новинних сайтів і соцмереж.

11 простих порад, які допоможуть зекономити час вранці

До речі, складати список справ теж варто ввечері, як і перевіряти пошту в останній раз за день – так нові завдань не застануть вас зненацька.

3. Перетворіть поїздку на роботу в тренування
Навіщо витрачати 40 хвилин на те, щоб стояти в пробці, якщо можна використовувати цей час для більш корисних занять. Наприклад, пройти ту ж відстань пішки або проїхати на велосипеді.

Можемо вас запевнити – час, який жителі великих міст витрачають на очікування автобуса та просування в пробках, в більшості випадків аналогічний тому ж, якби ви просто пройшли цю відстань пішки.

11 простих порад, які допоможуть зекономити час вранці

А користь для організму, від свіжого повітря і фізичної активності, буде незрівнянно більшою.

4. Приймайте душ ввечері
Ранковий душ – це одна з найбільш витратних за часом процедур. Особливо якщо вам після цього необхідно ще й сушити волосся. Непоганий спосіб втратити дорогоцінний час, якого і так не вистачає.

Вечірній душ – це офіційна рекомендація американських дерматологів, а цим хлопцям точно можна вірити. Якщо ж ви приймаєте душ, щоб швидше прокинутися, в якості альтернативи можна просто добре вимити обличчя холодною водою – ефект буде аналогічним.

5. Не перевіряйте телефон зранку
Ніякої пошти і соцмереж вдома, максимум – по дорозі на роботу. Достатньо просто відключити повідомлення, щоб не спокушали зайвий раз. А телефон в руки варто взяти тільки безпосередньо перед виходом з дому.

11 простих порад, які допоможуть зекономити час вранці

6. Одне місце для всього
Ключі, гаманець, рюкзак, документи та інші речі, які ви завжди носите з собою, краще складати в одному конкретному місці. Інакше можна щодня витрачати хвилин десять на одні тільки пошуки своїх речей, які незрозуміло де знаходяться.

7. Вибирайте прості сніданки
Звичайно, омлет з овочами і беконом, та хрусткими грінками – прекрасний вибір на сніданок, але чи варте воно того? Вівсянка з йогуртом і фруктами – варіант теж смачний, корисний, а головне, вимагає в рази менше часу на приготування.

11 простих порад, які допоможуть зекономити час вранці

8. Не перевантажуйте себе перед сном
Мається на увазі саме інформаційне перевантаження. Тому, телефон за півгодини до сну краще покласти на полицю, а все раптові ідеї – записати в блокноті, щоб в голову не лізли зайві думки.

Вся справа в тому, що так ви зможете швидше заснути, а значить і відчувати себе вранці будете краще. Добре виспавшись людина завжди встигає більше.

9. Чистіть зуби в душі
Якщо душ все ж займає у вас не так багато часу і ви не бачите особливого сенсу переносити його з ранку на вечір, ось вам ще один невеликий лайфхак: чистіть зуби, поки перебуваєте в душі. Немає ніяких причин, які б заважали вам виконувати обидва ці дії одночасно, і знову ж таки, економити час.

10. Сніданок на роботі? Також варіант
Компанії, у яких є окреме приміщення для кухні в офісі, зараз вже не рідкість. Так що цілком можна взяти сніданок з собою, а ту ж вівсянку і взагалі приготувати на роботі. І вже в офісі виділити хвилин 15 на те, щоб швиденько поснідати.

11. Встановіть інтервальний будильник
Якщо вам потрібно прокинутися о 7:30, спробуйте встановити два додаткових будильника на 7:20 і 7:25. Час пробудження не зміниться, але відчувати себе в підсумку ви будете набагато краще, і точно не проспите.

Всього лише кілька невеликих змін в своїх звичках, можуть допомогти вам отримати в своє розпорядження набагато більшу кількість вільного часу. А приємний ранок, без поспіху і стресу – це чудовий старт для вдалого дня!

Джерело





Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: