Вхiд на сайт
Авторизацiя

Таємниці міста над Ужем розгадуватимуть діти під час театралізованої квест-екскурсії

Проєкт спрямований на здобуття дітьми знань у доступній для них формі гри. Ініціатор - громадська організація “Щасливі діти”.

Таємниці міста над Ужем розгадуватимуть діти під час театралізованої квест-екскурсії

Театралізовані квест-екскурсії “Таємниці старовинного Ужгорода” стартують в Ужгороді найближчого понеділка, 24 червня.
Загалом квести розраховані на дітей віком від 10 до 16 років. Учасників ділять на групи за віком таким чином, щоб в рамках кожного заходу були діти з однієї вікової категорії. Усього ж проєктом буде охоплено 320 дітей.

В команді проєкту — відомі багатьом закарпатцям імена. Зокрема, авторка серії публікацій та двох книг “Втрачений Ужгород”, заслужена журналістка України Тетяна Літераті, екскурсовод Владислав Товтин, журналістки та співзасновниці громадської організації “Щасливі діти” Людмила Сюзева та Ольга Павлова. Допомагають в реалізації волонтери, роботу яких координує Тетяна Симкович. Проєкт підтримано “Українським культурним фондом”.

Форма театралізованих квест-екскурсій обрана не випадково. Адже діти далеко не завжди сприймають інформацію через традиційні екскурсії. Вони швидко втрачають інтерес. І навпаки: вирішуючи різноманітні завдання, вони легко запам’ятають, хто з відомих особистостей проживав у той чи інший період в Ужгороді і чим відзначився в історії міста, який архітектурний стиль притаманний тій чи іншій будівлі, чому деякі будинки називають втраченими тощо. Активісти поки не розкривають всіх секретів, однак, зазначають, що завершуватиметься квест в стінах Ужгородського замку, де учасників зустрінуть Крістіна Чакі та Міклош Берчені.

Станом на сьогодні охочих взяти участь – понад 190 осіб. Реєстрація триває за посиланням.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: