Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні подорожчала реєстрація патентів і торгових марок

В Україні подорожчала реєстрація патентів і торгових марок
В Україні збільшили вартість реєстрації об’єктів інтелектуальної власності.

Про це повідомляється в постанові Кабінету міністрів України.

Патенти, торгові марки і авторські права тепер коштують дорожче. Реєстрація торгової марки коштує 4 тисячі гривень замість однієї. Щоб в назві торгової марки було слово “Україна”, доведеться доплатити 24 тисячі гривень. Тим же, хто подає заявку в електронному вигляді, будуть надавати знижку в 20%.

Володіння патентом також подорожчало: раніше збір за підтримання чинності патенту починався від 300 гривень і досягав 3800 після п’ятнадцятого року, то тепер сума починається від 600 і доходить до 30 400 гривень на двадцять п’ятий рік володіння патентом.

Як і раніше, винахідники можуть платити тільки невелику частину суми – 10% для авторів винаходу або 20% для творців корисної моделі або промислового зразка.

Нові розцінки наберуть чинності вже 12 липня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: