Вхiд на сайт
Авторизацiя

Без спеки, зате зі зливами та шквалами: якою буде погода в червні

Без спеки, зате зі зливами та шквалами: якою буде погода в червні
Розпочнеться дощами, продовжиться шквалами, закінчиться прохолодою

Літо не за горами, але, за прогнозами синоптиків, спека цього року трохи запізниться: дощами травень закінчиться, а червень – почнеться. Лише через тиждень після весни прийде справжнє тепло, та й загалом нинішнє літо не очікується екстремально жарким.

Без спеки, зате зі зливами та шквалами: якою буде погода в червні

Як синоптики, так і погодні сайти обіцяють нам першого літнього місяця погодні гойдалки.

"Після прохолодного першого тижня червня далі буде жарко і сухо. З середини місяця в Україні прийде похолодання, в цей час висока ймовірність градів, злив, шквалів", – говорить заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди УкргідрометеоНІІ НАН України Вазіра Мартазінова.

Потім знову потеплішає до комфортних +24-26 вдень. Схожий прогноз – і у народного синоптика Леоніда Горбаня (див. інфографіку). На жаль, дні з опадами випадуть на довгі вихідні: це традиційно "мокра" Трійця (цього року 16 червня) і День Конституції, 28 червня, це п'ятниця, плюс два вихідних. Метеосайти також обіцяють в червні невеликі дощі майже щодня, але в довгостроковій перспективі – на місяць – ці прогнози часто коригуються в "сухішу" сторону. Однак, в будь-якому випадку, червень не найкращий час для відпочинку на курортах і пляжах України.

Все літо
Обидва експерти кажуть, що нинішнє літо виявиться пізнім і коротким.

"Літо наше стало коротше, починається з середини червня і закінчується в середині серпня. Після 15 серпня чекаємо ранню і довгу осінь", – прогнозує Мартазінова.

Розрахунки Горбаня також показують, що друга половина серпня буде прохолодною, але не холодною.

"Плюс 20-22 вдень, це ще не осінь, – розповів нам народник. – Зате до того буде півтора місяці спеки, особливо в липні, коли весь місяць очікується під +30 в тіні, а на півдні навіть +35 і вище. Легше перенести температурне пекло допоможуть рясні дощі, їх в липні можливо чотири, приблизно раз на тиждень, в перші 15 днів серпня – ще два дощі, на початку і в середині місяця".

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: