Вхiд на сайт
Авторизацiя

Держприкордонслужба прокоментувала, чому митники пропустили 84 кг героїну в "Солотвино-Сігету Мармацієй"

Держприкордонслужба прокоментувала, чому митники пропустили 84 кг героїну в "Солотвино-Сігету Мармацієй"
В українських прикордонників на відміну від румунських колег немає сканерів, що можуть показати нутрощі автівки, що ускладнює виявлення контрабанди наркотиків. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі 112 каналу.

"Дійсно, такий факт мав місце, зараз ми вивчаємо всі обставити пов'язані з цією ситуацією. У нас багато затримується наркотиків, а те що не затримали цього разу, то причина основна в тому, що автомобіль цей не проходив у нас по аналізу ризиків. Тобто не було підстав сумніватися, що в автомобілі є якісь приховані речі, тим більше в контруктивних особливостях", - сказав речник та помічник Голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"По-друге, у нас, на жаль, немає сканерів, які дозволяють побачити нутрощі автомобіля без того, щоб розібрати його на запчастини. В наших колег з Румунії такі сканери є… Загалом світова практика показує, що затримується на кордоні не більше 20-30 відсотків від тих наркотиків, які рухаються з однієї країну в іншу", - додав речник.

Слободян додав, що в роботі українських прикордонників міг відбутися збій. "Наразі говорити, що тут може є якась службова зрада немає", - додав він.

"Зараз ми спілкуємось з нашими румунськими колегами. Вони під час зустрічі зазначили що були виявлені брикети з білим порошком. Ми розуміємо, що експертиза ще не підтверджена. Коли нам наші румунські колеги нададуть більше інформації, нам буде легше провести і вивчити всі обставини які пов'язані з рухом цього авто на території України. Щонайменше 10 днів триває будь-яке розслідування", - каже Слободян.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: