Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні день святого Архангела Михаїла: традиції та повір’я

Сьогодні  день святого Архангела Михаїла: традиції та повір’я
Сьогодні, 21 листопада, православні християни вшановують святого Архангела Михаїла. Церковна назва свята – Собор Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних.

У народі його називають "Михайлов день". Про вірування і традиції у пам'ятний день, розкажуть Українські Новини.
Архангел Михаїл особливо шанований у православ'ї, як головний над ангелами великий воїн, що зібрав Небесну армію і передає Божу волю, захисник людей і Небесного царства.

Створив Архістратиг незліченну кількість великих чудес: припинив Чуму в Римі, рятував від бід віруючих, зміцнював дух тих, хто відвернувся від Господа. Звичайно ж один з основних його подвигів – боротьба з Люцифером, заздрісним ангелом, Сатаною. Святий навіки покликаний боротися з полеглим і боронити людей від зла.

Традиції

З давніх пір на Михайла влаштовувалися свята, цілі гуляння з гучними застіллями і низкою свіжих страв та пива. До самого посту подавали пироги з нового борошна, мед і м'ясо. Вважалося, що в цей день потрібно не тільки запрошувати гостей до себе, а й відвідати чийсь будинок, щоб отримати частування.

Оскільки зима ще не була суворою і часто стояли відлиги, говорили, що Михайлівський бруд на дворі стоїть. Однак після свята чекали холоду, приходу справжньої зими.

За народними віруваннями, у цей день не страшна нечиста сила, оскільки вона ховається від небесного воїна Архангела Михаїла. Захищаючи простий люд, він також постає над воїнами, зміцнює їх дух, дарує сміливість і допомагає досягти перемоги.

Молитва про захист святому Михайлу є однією з найсильніших. Звертаючись до Архістратига з молитвою, варто просити захисту від злих людей, що приносять біду, злодіїв і зловмисників, а також і від усього нечистого. Просити можна також зцілення і подолання скорботи, благословення для своєї країни та її захисників.

Прикмети:

іній на Михайлів день – до великих снігів, а якщо вранці туман – відлига прийде;
дуже мокрий сніг – навесні бути дощам;
на деревах мало шишок – зима буде м'якою.
Іменини: Альберт, Гаврило (Гаврило), Веремій, Марфа, Михайло.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: