Вхiд на сайт
Авторизацiя

В НБУ назвали ключовий фактор різкого падіння курсу гривні

В НБУ назвали ключовий фактор різкого падіння курсу гривні
Динаміка курсу гривні на міжбанківському валютному ринку в останні дні визначається традиційними для кінця місяця відшкодуваннями бізнесу податку на додану вартість.

Про це повідомив директор департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко агентству "Інтерфакс-Україна".

"За останні три дні обсяг таких виплат становив 6,9 млрд грн. Після отримання відшкодування експортери зазвичай скорочують пропозицію валюти на ринку, оскільки їхні потреби в гривні тимчасово значно зменшуються", - сказав він.

За словами Пономаренка, Національний банк продовжує уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку, готовий і надалі здійснювати валютні інтервенції, щоб уникнути різких "стрибків" курсу.

Разом з тим він нагадав, що завдання центробанку - не утримувати курс гривні на певному рівні, а знизити його волатильність, яка може негативно вплинути на досягнення цільового рівня інфляції.

"Якщо чинники, які наразі склалися в економіці, формують тиск на ослаблення або посилення курсу, то курс повинен рухатися у відповідному напрямку, і Національний банк цьому руху не протидіє", - зазначив директор департаменту відкритих ринків Нацбанку.

Пономаренко також повідомив, що НБУ з початку місяця продав на міжбанківському валютному ринку 422 млн доларів. У той же час 20 серпня на фоні зміцнення гривні НБУ викупив на валютному ринку 16,7 млн ​​доларів.

Економічна правда


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: