Вхiд на сайт
Авторизацiя

Липень в Україні буде дуже спекотним і сухим, - синоптик

Липень в Україні буде дуже спекотним і сухим, - синоптик
Літо наближається до екватора. "Верхівка літа", як ще називають липень в народі, обіцяє бути не просто жаркою, а палючою. Як розповів "Сегодня" головний синоптик країни, глава Укргідрометцентру Микола Кудьбіда, за останні 25 років середня температура липня зросла більш ніж на 2 градуси.

"Це не просто багато, це дуже багато! — каже Микола Іванович. — Саме така тенденція підвищення температури зберігається та продовжується. Тому нинішній липень не може бути іншим, порівняно з попередніми: він буде спекотним, іноді — дуже спекотним, з такою кількістю опадів, яка не буде ефективною, не вплине на температурний режим".

І додає, що максимальні температури в наступному місяці — питання не з простих.

"У південних, центральних і східних регіонах України практично з 100%-ою вірогідністю температура повітря сягатиме +35-39 градусів. У західних та північних областях — на кілька градусів менше, але все одно липень буде спекотним. Іншим цей місяць бути просто не може", — говорить Кульбіда.

Також він резюмував, що опади не будуть частим явищем.

"Вони очікуються епізодичними, зливового характеру. Але ефективність їх буде мінімальною, тому що волога не буде встигати поповнити ґрунт так, як це необхідно при таких умовах. Тобто при таких температурах волога буде швидко випаровуватися", — уточнив головний синоптик України.

Те, що стовпчик термометра в липні перевищить позначку +30, підтверджує і прогноз народного синоптика Леоніда Горбаня. За його даними, за першу декаду місяця стовпчики термометрів покажуть близько 30 градусів, але вже 17-го числа очікується стрибок до +35. Такою ж очікується вона і 20 липня, після чого прийде невелике "охолодження", яке триватиме до 28 липня, коли знову буде спекотно. Після цієї дати також очікується зниження температури. Також, згідно з прогнозом Горбаня, більшість днів у липні (з інтервалом в 3-5 днів) з мінливою хмарністю, періодично будуть йти дощі, подекуди з грозами. Синоптик впевнений, що часті опади у цілому не дадуть липню бути дуже спекотним, за винятком останніх чисел.

Популярні сайти погоди також повідомляють, що в липні прийде максимальна спека: починаючи з 15 липня температура повітря підвищиться з 28 до 33-36 градусів. Такою вона може протриматися до 19 числа, а потім, до 27-го, буде трохи прохолодніше. В самому кінці місяця знову може початися підвищення температури. За даними тих же погодних сайтів, в липні очікується чимало днів з мінливою хмарністю і не рідкістю будуть дощові дні. А ось повністю і ясних сонячних днів очікується не більше ніж 10.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: