Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сидіння - нове паління: Супрун поділилася порадами для здорової спини

Сидіння - нове паління: Супрун поділилася порадами для здорової спини
Близько 90% випадків болю в спині залежать від певних положень і рухів. Тому ті, хто збирається займатися інтенсивними фізичними навантаженнями, і ті, хто навпаки просидить на дивані всі вихідні, повинні підготуватися заздалегідь. Про це повідомляє в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в Facebook.

"Прості та дієві поради, які не замінять повноцінних консультацій з лікарем, проте дозволять краще розуміти свій стан, зменшити відчуття болю і дискомфорту і залишатися здоровими", - пише Супрун.

Розігрітися перед важким фізичним навантаженням

"Якщо вам потрібно піднімати важкі предмети - підготуйтеся заздалегідь. Перед цим розігрійтесь, продумайте, як ви будете брати вантаж, за що хапатися, де нести, як ставити і що потрібно, щоб полегшити роботу. Пам'ятайте, що вантаж треба тримати якомога ближче до тіла і виконувати підйоми і повороти з допомогою ніг. Використання сильних м'язів ніг допоможе зняти навантаження зі спини. Також намагайтеся утримувати спину рівною, зберігаючи вигини хребта", - зазначила Супрун.

Сидіння – нове паління

"Якщо запланували провести час з попкорном і серіалами, не забувайте час від часу міняти положення, вставати і розминатися. Пам'ятайте, що головне для здоров'я спини - це рух. Якщо довго сидите - обов'язково виконуйте зворотний рух - нахили чи прогини назад. Якщо довелося довго простояти на ногах, наприклад в транспорті, переступайте з ноги на ногу, злегка розслабте ноги в колінах. І намагайтеся триматися за поручень, що збоку, а не над головою", - повідомила Супрун.

Знайти свою "рятувальну" вправу

"Біль в спині, рано чи пізно виникає майже у кожної людини, і періодично повторюється протягом життя. У більшості випадків напади болю носять стереотипний (схожий) характер. Щоб бути готовим до нападу болю - виберіть свою вправу заздалегідь", - підсумувала Супрун.

Як повідомляли Украънськы Новини, Супрун заявила, що Україна на 2 місці в Європі з захворюваності на туберкульоз.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: