Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатці долучилися до міжнародного екологічного проекту

Закарпатці долучилися до міжнародного екологічного проекту


Глобальна ініціатива стосується непридатних хімікатів, яких нині на території України – понад 11 тисяч тонн. Розміщені вони на різних складах у всіх куточках країни.

Днями над проектом «Огляд та оновлення Національного плану виконання Стокгольмської Конвенції по стійких органічних забруднювачах» почали роботу в Україні. Організаторами виступили - Міністерство екології та природних ресурсів України, Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) та неурядова організація Green Cross (Швейцарія).

У засіданні взяв участь керівник Ужгородського осередку партії «Наш край» Володимир Химинець, який також є очільником громадської організації «Самодопомога Закарпаття».

«Ми повинні розуміти, що без вирішення нагальних екологічних проблем, наше сільське господарство та промисловість, не можуть розвиватися далі. Тим більше, якщо ми говоримо про небезпечні хімікати, а таких у нашій країні, на жаль, дуже багато. Зараз ми робимо важливі кроки, щоб вирішити проблему, та на це потрібно немало часу», - зазначив керівник Ужгородського осередку партії «Наш край» Володимир Химинець.

Передусім учасники проекту оновлять базу даних експертів по небезпечних органічних забруднювачах, зроблять інвентаризацію цих речовин, яку передадуть до Секретаріату Конвенції. Також працюватимуть над створенням Національного координаційного механізму по оновленню Національного плану виконання міжнародних зобов’язань України щодо управління непридатними хімікатами.

Учасники оголосили загальну вартість проекту – 350 тисяч доларів. Втілити його в життя повинні до кінця 2019 року.

Прес-служба Закарпатської обласної партійної організації ПП «Наш край»


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: