Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стало відомо, що буде з митником, який "не помітив" 860 кг бурштину

Стало відомо, що буде з митником, який "не помітив" 860 кг бурштину
Як повідомлялось раніше, 12 січня угорські правоохоронці виявили у автівці, що виїхала з України, велику кількість бурштину.

Прокуратурою області спільно із слідчим відділом Управління служби безпеки України в Закарпатській області повідомлено про підозру старшому державному інспектору відділу митного оформлення №5 «Косино» Митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Відповідно до ст. 45 КК України це правопорушення віднесено до категорії корупційних злочинів.

Йдеться про ситуацію, коли 12.01.2018 року автомобіль марки «Mercedes Sprinter» проїхав у напрямку виїзд з України по смузі руху «зелений коридор», у якому в подальшому компетентними органами Угорської Республіки виявлено та вилучено близько 860 кг бурштину. Відповідно прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами МП «Косино» Закарпатської митниці ДФС при проведенні митних формальностей щодо вказаного автомобіля.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: