Вхiд на сайт
Авторизацiя

Більше чверті українців продовжують давати хабарі у 2017 році

Більше чверті українців продовжують давати хабарі у 2017 році
25,5% респондентів, опитаних фондом "Демократичні ініціативи" та фірмою Ukrainian Sociology Service, або їхні близькі родичі й знайомі давали хабар цього року. Про це свідчать результати опитування, передають Українські Новини.

Респондентам пропонували відповістити на запитання, чи доводилося їм особисто або їхнім близьким родичам і знайомим давати хабар за останній рік.

25,5% опитаних відповіли, що так, 71,1% - ні, 3,5% - не змогли відповісти.

При цьому на запитання, у яких установах респонденти давали хабар (можна було вибрати кілька варіантів відповідей), 46,3% опитаних відповіли, що давали його в медичних установах, 22,5% - у вищому або середньому навчальному закладах, 13,6% - у місцевих органах влади, 10% - у школах, 9,5% - патрульній поліції, 6,9% - у суді, 6,2% - у ЖЕКу, установах комунального обслуговування, 5,4% - на митниці, 5,2% - в органах соціального забезпечення, 5% - поліції (крім патрульної), 4,1% - у податкових органах, 3,8% - центральних органах влади, по 3,6% - в органах приватизації та на місці своєї роботи, 3,5% - військкоматі, 2,8 % - прокуратурі, 2,2% - у державних підприємствах, по 1,2% - Службі безпеки України, виборчих комісіях, банках і приватних підприємствах, 1% - церкві, 0,9% - засобах масової інформації, 0,7% - спеціалізованих антикорупційних органах (Національному антикорупційному бюро та Національному агентству із запобігання корупції), по 0,5% - політичних партіях і громадських організаціях, 11,7 % - відмовилися відповісти.

Ще 1,7% опитаних дали іншу відповідь.

Опитування проводилося з 18 вересня по 3 жовтня у всіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму та непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

Було опитано 2 тис. респондентів старше 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: