Вхiд на сайт
Авторизацiя

У вихідні на Закарпатті проведуть вівчарів на полонину й дегустуватимуть вино

У вихідні на Закарпатті проведуть вівчарів на полонину й дегустуватимуть вино
У суботу, 6 травня, в Дубовому на Тячівщині вже вчотирнадцяте пройде традиційне свято проводів вівчарів на полонину «Весняний полонинський хід». Початок о 12.00.

Святкова колона з гостей і вівчарів, учасників художньої самодіяльності з різних сіл району під звуки трембіт і закарпатські коломийки вирушить селищем до основної локації.

На території місцевого стадіону розгорнеться концертно-розважальна програма зі спортивними змаганнями, виставками робіт народних умільців, майстер-класами з народних ремесел і дегустацією виробів вівчарства.

В імпровізованій колибі вівчарі показуватимуть процес виготовлення сиру й вурди, а охочі зможуть придбати цю продукцію. Щоб ще яскравіше відтворити життя вівчарів на полонині, буде запалено вівчарську ватру, яка символізує здоров’я та захист від усякої біди.

Цієї ж суботи, а також у неділю, 7 травня, у Виноградові пройде XІI-й відкритий фестиваль виноградарів-виноробів «Угочанська лоза».

В суботу відбудеться екскурсія поїздом «Винний шлях Боржавською вузькоколійкою» (за маршрутом: м.Виноградів – с.Олешник– с.Шаланки – м.Виноградів), яка передбачає фольклорну програму на станції Олешник та відвідання дегустаційного залу Ференца ІІ Ракоці в селі Шаланки.

А в неділю, 7 травня, урочистості розпочнуться ходом святкової колони центральними вулицями Виноградова.

Відкриття фестивалю – о 13.30 у парку Перені. В рамках заходу пройде виставка-продаж виноробної продукції та творів образотворчого декоративно-прикладного мистецтва, конкурс серед виноробів на «Найкраще вино», майстер-класи, діятиме дитяче містечко та атракціони.

До всього на гостей чекає концертна програма (амфітеатр парку Перені) за участі народного артиста України Степана Гіги.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: