Вхiд на сайт
Авторизацiя

Орбан пропонує Україні узаконити подвійне громадянство для угорців Закарпаття

Орбан пропонує Україні узаконити подвійне громадянство для угорців ЗакарпаттяПремʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Україні обговорити підписання угоди про подвійне громадянство для тих угорців, що мешкають в Україні.

Це питання Порошенко та Орбан обговорювали в кулуарах зʼїзду Європейської народної партії на Мальті, повідомляє Hungarytoday.
"Угорський прем'єр-міністр обговорив питання про подвійне громадянство для етнічних угорців, які живуть в Україні з українським президентом Петром Порошенком на Мальті", – йдеться у повідомленні.
Видання також зазначає, що "під час бесіди … Орбан і Порошенко обговорили необхідність підписання двостороннього договору з питання отримання подвійного громадянства (для етнічних угорців на території України – ред..)".
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко заявив Орбану про стурбованість заявами з приводу угорської автономії.
Як відом, раінше віце-прем’єр Угорщини виступив за автономію для угорських меншин за кордоном.
У зв’язку з цим до міністерства закордонних справ України запросили посла Угорщини.
Пізніше у Будапешті 24 березня відбувся форум угорських депутатів від країн Карпатського басейну, участь в ньому взяли представники вищого керівництва Угорщини, які підтвердили готовність уряду країни надавати потужну підтримку діаспорам угорців у сусідніх країнах.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: