Вхiд на сайт
Авторизацiя

Переходимо на електрокари: наскільки подешевшають авто (Інфографіка)

В Україні близько 3000 електромобілів, але в загальних продажах вони в минулому році склали 0,7%. В уряді хочуть досягти 15% – це майже рівень Норвегії, де частка електрокарів становить 16%.

Переходимо на електрокари: наскільки подешевшають авто (Інфографіка)


Міністерство інфраструктури пропонує до 2021 року звільнити імпортні електромобілі від: ПДВ – 16,8%, збору до Пенсійного фонду – 4,8% і акцизного збору – 109 євро. Крім того, в Міністерстві хочуть зробити податкову знижку автодилерам на податок на прибуток і відшкодовувати частину вартість авто покупцеві. Для вітчизняних виробників електромобілів – скасувати ПДВ і ввести пільгову ставку податку на землю до 2028 року, збір до Пенсійного фонду скасують тільки до 2021. Також планують скасувати мито на імпорт комплектуючих для електрокарів і встановити відстрочку від сплати ПДВ на півроку.

Переходимо на електрокари: наскільки подешевшають авто (Інфографіка)

Наприклад, новий Nissan Leaf 2010 року випуску коштує 17500 доларів, при скасуванні податків, електрокар подешевшає до 13 745 доларів. При нинішніх 0,71 грн за кВт електроенергії повна зарядка авто обійдеться в 17 грн, цього вистачає на 160 км. Вартість більш дешевого Smart Fortwo ED 2014 року випуску знизиться з 11702 доларів до 9 153. Від цієї ціни відніметься ще державний грант, сума якого наразі невідома.

За слова міністра інфраструктури Володимира Омеляна, пільгові умови для електрокарів залучать в країну великих автовиробників: Toyota, Volkswagen, Hyundai, Nissan і інших.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: