Вхiд на сайт
Авторизацiя

Післясвятковий синдром: як перемогти апатію і "включитися" у роботу

Дослідження показали, що у 66% працівників, які повертаються на роботу після затяжних свят, спостерігається серйозний стрес

Післясвятковий синдром: як перемогти апатію і "включитися" у роботу


Багатьом знайоме відчуття, коли хочеться ні їсти, ні спати, а від думки про те, що наступного дня – робочий, кидає в лихоманку. Дехто називає це лінню, але медики підібрали для цього поняття спеціальний термін – "післясвятковий синдром".

Дослідження показали, що у 66% працівників, які повертаються на роботу після затяжних свят, спостерігається серйозний стрес. Основні симптоми "післясвяткового стану" – меланхолія, смуток, гнів, тривога, головний біль і швидка стомлюваність.

Подолати апатію після свят і повернутися в звичний режим досить нескладно, якщо повертатися в робочий графік поступово, не порушувати звичного режиму дня. Головне – боротися з синдромом поступово, очистити організм від токсинів, що накопичилися протягом свят, більше перебувати на свіжому повітрі.

Так, психологи радять перший робочий день після свят починати з планування майбутньої роботи, сортування документів, перевірки пошти. Такі справи не вимагають надзвичайної концентрації, але завдяки їм людина швидше включається в робочий процес. Також підвищує працездатність перегляд новин в професійній сфері і спілкування з колегами по роботі. Для багатьох людей обмін досвідом стає мотивацією до подальшого професійного росту.

Не варто забувати про харчування. Під час свят їжа відрізнялася від звичного раціону. Тому перехід на звичайне щоденне меню теж може стати своєрідним "стресом". Лікарі радять їсти менше, але частіше – через кожні три години. Включіть в свій денний раціон трав'яні чаї, сухофрукти і свіжі фрукти, горіхи, шоколад. Це допоможе підняти тонус.

Але, мабуть, найкращий рецепт від "післясвяткового стану" – це приємно і поступово починати працювати. Якщо робота не приносить морального задоволення, повертатися до робочих обов'язків після свят буде набагато складніше.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: