Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Білорусі вводять п'ятиденний безвізовий режим для громадян 80 країн

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, яким встановлюється п'ятиденний безвізовий режим для громадян 80 країн.

У Білорусі вводять п'ятиденний безвізовий режим для громадян 80 країн


Про це повідомляє його прес-служба.

"Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб при в'їзді через пункт пропуску через державний кордон національний аеропорт Мінськ для громадян 80 держав. Указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилію, Індонезію, США, Японію та інші держави", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нові правила охоплюють також таку категорію, як негромадяни Латвії та особи без громадянства Естонії.

"Документ спрямований на активізацію подорожей бізнесменів, туристів, приватних осіб, які мають загальногромадянські паспорти, і не буде поширюватися на іноземців, що здійснюють офіційні поїздки: дипломатичні, службові, спеціальні та інші прирівняні до них паспорти до уваги прийматися не будуть", - підкреслюється в повідомленні.

Так, для в'їзду в безвізовому режимі необхідно мати при собі дійсний паспорт або інший документ, що його замінює, грошові кошти, медичний страховий поліс на суму не менше 10 тис. євро, що діє в Білорусі.

"Для громадян В'єтнаму, Гаїті, Гамбії, Гондурасу, Індії, Китаю, Лівану, Намібії, Самоа обов'язковою додатковою вимогою є наявність у документі для виїзду за кордон дійсної багаторазової візи держав ЄС або Шенгенської зони з відміткою про в'їзд на їхню територію, а також зворотніх авіаквитків з підтвердженням вильоту з аеропорту Мінськ протягом 5 днів з дати в'їзду", - йдеться в документі.

При цьому, даний порядок не поширюється на осіб, які прибувають в країну авіарейсами з Росії, а також мають намір здійснити виліт в аеропорти Росії (дані рейси є внутрішніми, прикордонний контроль на них не здійснюється).

Указ набуде чинності через місяць після офіційного опублікування.

Зазначимо, що між Білоруссю і Україною діє безвізовий режим.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: