Вхiд на сайт
Авторизацiя

Канада і Україна підпишуть проривну угоду у сфері оборони

Угода передбачає поглиблення співпраці, починаючи з тренувальних місій і закінчуючи військовою доктриною.

Канада і Україна підпишуть проривну угоду у сфері оборони


Міністерства оборони України і Канади готові підписати угоду про співпрацю у сферах оборони. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зокрема, міністр оборони Канади Харджит Сежан повідомив, що робота над угодою завершена і надалі міністри оборони двох країн шукатимуть найближчої можливості для підписання цього документа.

"Це базовий документ, що закладає основи для подальшого поглиблення співпраці в різних сферах оборони: починаючи з тренувальних місій і закінчуючи військовою доктриною і документами стратегічного характеру", - зазначено в повідомленні.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання продовження канадської тренувальної місії Unifire. Згідно із повідомленням це проект, за яким 200 канадських військовослужбовців зараз тренують українських солдатів і офіцерів на Яворівському полігоні і в Кам'янець-Подільському тренувальному центрі.

"Канадська сторона запевнила, що зараз відпрацьовує оптимальний формат продовження цієї місії після 31 березня, зазначивши, що оновлений формат має найкращим чином відповідати нагальним потребам Збройних сил України", - повідомили у віце-прем'єра.

Своєю чергою Сежан запевнив, що Канада підтримує Україну в її прагненні до реформ, особливо відзначивши реформу поліції.

Нагадаємо, Порошенко просить Раду ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі України з Канадою. Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект "Про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою". Цим документом мають ратифікувати угоду, яку сторони підписали в липні цього року під час візиту до Києва прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: