Вхiд на сайт
Авторизацiя

Унікальний холодний мінеральний гейзер виявили на Міжгірщині

Унікальний холодний мінеральний гейзер виявили на Міжгірщині

Гейзер вибиває на висоту 4-6 метрів з періодичністю кожних дві години. Цінна природна знахідка розташована в невеликому селі Вучкове, що на Міжгірщині.

Про це пише Голос Карпат із покликанням на повідомлення в ФБ Oleksandr Nikitčuk.

Такий самий холодний мінеральний гейзер є в словацьких Герлянах, у 2002 році занесений до Світової спадщини Юнеско та природної памятки Словаччини. У багатьох довідниках подається як єдиний та унікальний холодний гейзер Європи.

"Що говорити, про наш Вучківський гейзер мало хто знає серед закарпатців (можливо і на щастя для гейзера та природи навколо), а відношення наших людей до унікальних природніх памяток - забруднити максимально швидко і надовго, не хотів фотографувати те, що навколо гейзера, гори пляшок скляних так і пластикових, три чи чотири новозбудовані бесідки і т.д. Видовище сумне і невтішне"
– повідомляє Oleksandr Nikitčuk.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: