Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 продуктів, які ми вживаємо неправильно

Якщо ви саме так їсте ці продукти - не дивуйтеся, що вони не приносять вам користі.
5 продуктів, які  ми вживаємо неправильно

 Дуже часто ми їмо, здавалося б, корисні продукти, але вони - на наш подив і розчарування - не приносять нам очікуваної користі. А пов'язано це з тим, що вживаємо ми їх неправильно. Сьогодні поділюся порадами, завдяки яким п'ять найпопулярніших продуктів будуть приносити вам всю ту користь, яку вони мають.

№1 Кава або чай з молоком

Більшість людей не мислять свій ранок без кави. Ну подумаєш, всього-то одна чашка перед роботою. Так, якщо ви п'єте чисту якісну каву не на голодний шлунок, а через 20-30 хвилин після випитої натщесерце води з лимоном або, що краще, через годину після сніданку, то він не матиме негативного впливу на шлунково-кишковий тракт, та й організм в цілому.

 Однак якщо ви - любитель кави з молоком, такий напій буде довго засвоюватися, ви будете відчувати його відгомони ще довгий час. Справа в тому, що коров'яче молоко і кава - це два несумісних продукту, оскільки до складу кави входить танін. а робить молочний білок складним для засвоєння. Організму доведеться витрачати всю енергію, щоб переварити каву з молоком. Як результат - замість припливу енергії від "підбадьорливого" напою ви отримуєте млявість. Крім того, незасвоєним залишки білка підуть в шлаки. Тому рекомендується пити або звичайний "американо", або замість коров'ячого молока додавати в каву рослинне - соєве або горіхове.

Те ж стосується і чаю з молоком. Додавання останнього позбавляє чай його корисних властивостей, завдяки яким цей напій благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи. Плюс до цього, білок молока значно уповільнює засвоєння організмом містяться в чаї катехінів - біофлавоноідів, які володіють потужним антиканцерогенну дію. А це в свою чергу призводить до того, що чай втрачає свої протиракові властивості. Рада той же, що і з кавою: вживайте чай без молока, або використовуйте рослинне.

№2 Мед в окропі

Я думала, кожен знає, що якщо додавати мед в гарячий чай, він не просто втрачає свої корисні властивості, але ще і робить отриманий напій небезпечним для здоров'я. Проте, я дуже часто бачу, як 1-2 ложечки меду кладуть в чашку з окропом.

 Справа в тому, що при нагріванні меду до температури 60 і вище градусів в ньому утворюється гідроксиметилфурфурол. Це небезпечна токсична речовина, по суті отрута, яка накопичується в печінці і з часом може стати причиною харчового отруєння. Взагалі вчені довели, що любителі додавати мед в гарячі напої - перші в списку груп людей, які ризикують отримати онкологічне утворення в кишечнику або шлунку.

 Додавайте мед в уже остиглий, що не гарячий чай, а ще краще їжте його просто вприкуску з чаєм. Вважається, що саме чистий мед, не розведений водою, засвоюється організмом швидше і приносить більше користі. Завдяки наявності на язиці безлічі дрібних кровоносних судин, мед практично миттєво доставляється в усі життєво важливі органи.

№3 Варені фрукти

Хто з нас не лікувався бабусиним малиновим варенням? Здавалося б, що може бути смачніше і корисніше в боротьбі з застудою. Однак це не так. Адже при варінні ягід і фруктів під впливом високих температур корисні вітаміни і елементи, які в них знаходяться, руйнуються. Ну а через наявність в варенні великої кількості цукру за час застуди можна ще й здорово набрати вагу.

Я б порекомендувала лікуватися не малиновим варенням, а цілісними замороженими ягодами, або висушеними в дегідратором при температурі, що не перевищує 40 градусів. Так вони зберігають практично всі свої вітаміни і мікроелементи, і будуть в рази корисніше, ніж у вареному вигляді. Це стосується не тільки малини, але і всіх фруктів і ягід. Саме тому краще робити заготовки на зиму не у вигляді варення і джемів, а у вигляді заморожених або висушених фруктів, ягід, зелені і навіть овочів.

№4 Оброблені овочі

Все це може бути застосовано і до овочів. При варінні в каструлі світло, вода і повітря руйнують більшість вітамінів і корисних елементів. Набагато краще готувати овочі на пару, так вони зберігають більше корисних властивостей. Ну а в ідеалі - це, звичайно ж, є овочі сирими. Ви скажете, що не всі овочі можна їсти в необробленому вигляді. Погоджуся, але лише частково. Практично всі овочі можна вживати в їжу без попередньої термічної обробки. Навіть буряк, брокколі, цвітна капуста або кукурудза добрі свіжими. Пробуйте, експериментуйте. І пам'ятайте: чим менше оброблений продукт, тим більше користі він вам принесе

№5 Крупи і бобові

Відомо, що оболонка необроблених круп і сушених бобових містить такі речовини, як фітати. При попаданні в наш організм вони перешкоджають повному засвоєнню мінералів і вітамінів. Тому обов'язково перед цим замочуйте крупи і всі бобові (мова йде не про свіжі, щойно зірвані плодах, а саме сушені) буквально на кілька годин. Завдяки цьому кількість фитатов зменшиться на 75%, і організм повніше і легше засвоїть цінні мікроелементи. До того ж, насичені водою крупи і бобові швидше переваряться.

Будьте здорові!


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: