Вхiд на сайт
Авторизацiя

П'яти чиновникам Міноборони повідомили про підозру у розтраті держкоштів в особливо великих розмірах

Головна військова прокуратура повідомила про підозру у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах під час здійснення державних закупівель спеціальних засобів індивідуального захисту для потреб Збройних Сил України п'ятьом службовим особам Міністерства оборони України.

П'яти чиновникам Міноборони повідомили про підозру у розтраті держкоштів в особливо великих розмірах


Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України, передає НВ.

П’ятьом колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони повідомили про підозру у вчиненні злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких, передбачених ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

За даними досудового розслідування, підозрювані, зловживаючи службовими обов’язками або внаслідок недбалого ставлення до військової служби та порушуючи вимоги Податкового кодексу України, у травні-жовтні 2014 року підписали низку договорів на постачання бронежилетів і шоломів для потреб Збройних Сил України та платіжних документів, у яких ціну поставленого майна незаконно визначено з урахуванням податку на додану вартість.

Ці документи стали підставою для незаконного перерахування комерційному підприємству з казначейського рахунку Міністерства оборони України бюджетних коштів на загальну суму 30,7 млн грн.

Повідомляється також, що тривають слідчі дії з метою викриття і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення злочинів, та забезпечення відшкодування завданих матеріальних збитків.

Нагадаємо, 25 квітня 2015 року повідомлялося, що чиновники Міноборони вкрали волонтерську допомогу на 140 тисяч гривень.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: