Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін змінив порядок призначення субсидій

Кабмін змінив порядок призначення субсидійКабінет міністрів своєю постановою вніс зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Як пояснили в Мінсоцполітики, проект акта було розроблено з метою уточнення порядку обчислення сукупного доходу для призначення населенню субсидій, а також механізму подачі заяви і декларації в електронній формі.

Зокрема, внесеними змінами передбачається:

- не враховувати в сукупний дохід при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, сум, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди (регресні виплати), заподіяної працівникові за ушкодження його здоров'я, пов'язаного з виконанням ним трудових обов'язків;

- рпи призначенні субсидії в першому кварталі до середньомісячного доходу враховувати дохід від земельної частки (паю), нарахованого один раз на рік в четвертому кварталі попереднього року, в середньомісячному розмірі на підставі відповідних довідок.
Також прийнятою постановою уточнюється порядок автоматичного призначення субсидії громадянам на наступний період, а також дії особи в разі незгоди з рішенням про автоматичне призначення субсидії.

Нагадаємо, раніше наявність земельних паїв не впливала на право отримання субсидії.
При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: