Вхiд на сайт
Авторизацiя

У МЗС розповіли, коли очікують остаточного рішення ЄС щодо скасування віз для українців

У МЗС розповіли, коли очікують остаточного рішення ЄС щодо скасування віз для українців
Заступник голови Міністерства закордонних справ України Олена Зеркаль прокоментувала засідання комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, який у понеділок заслухав і позитивно оцінив звіт про лібералізацію візового режиму з Україною.

Вона також розповіла про подальші процедури європейських інституцій з цього питання, передає Інтерфакс-Україна.

"Минуло все, як мені здається, дуже позитивно. Доповідь також була дуже позитивною. Ми за це дякували пані Габріель (болгарська євродепутат Марія Габріель, Європейська народна партія – ред.), що доповідь був об'єктивною і в ньому розкривалося дуже багато того, що ми зробили", - заявила Зеркаль.

Вона наголосила, що сьогодні на засіданні комітету підтримали доповідь і також зазначили, що Україна виконала всі критерії по безвізу, і що безвізовий режим має бути наданий Україні і Грузії, як країнам, які виконали всі критерії.

За словами заступника голови МЗС, вона мала можливість доповнити і розширити інформацію, яка була в доповіді та надати дані про біометричні паспорти, і про те, що було зроблено владою України в інших сферах, у тому числі й імплементації реформ.

Зеркаль також розповіла, що до 15 вересня члени Європейського парламенту можуть подавати свої пропозиції до звіту Марії Габріель. Після 15 вересня має відбутися друге засідання комітету, на якому будуть поставлені на голосування можливі доповнення.

"Після цього питання виноситься на засідання Європейського парламенту, де воно може бути в принципі анонімно прийняте якщо не буде ніяких проблем, а ми їх (проблеми – ред.) не очікуємо", - підбила підсумок заступник міністра.

Після цього у Європарламенті, Раді ЄС та Єврокомісії буде продовжена робота, спрямована на надання громадянам України безвізового режиму.

За прогнозами Зеркаль, рішення європейських інститутів з даного питання буде винесене до кінця вересня – середини жовтня 2016 року.

Раніше повідомлялося, що доповідач з питання лібералізації візового режиму з Україною Марія Габріель рекомендувала профільному комітету Європарламенту підтримати скасування віз для українців.

3 вересня комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнес Хан заявив, що очікує рішення про лібералізацію візового режиму для України і Грузії вже у 2016 році.

30 серпня у Європарламенті був зареєстрований проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, візовий режим для яких повинен бути спрощений.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: