Вхiд на сайт
Авторизацiя

Do you speak English? Спеціалістам зі знанням іноземної мови платять удвічі вищі зарплати

Do you speak English? Спеціалістам зі знанням іноземної мови платять удвічі вищі зарплати


Знання мов актуальне не лише серед IT-спеціалістів, а й для аграріїв, учителів та робочих спеціальностей. Спеціалісти зі знанням іноземної мови можуть заробляти удвічі більше ніж ті, хто іноземною мовою не володіє.

Українська мова – дуже гарна і милозвучна. З цим важко не погодитись. Але для високого рівня життя та професійного розвитку знання тільки солов'їної вистачає не завжди. Співкоординатор онлайн-проекту держзакупівель Prozzoro Юрій Бугай зрозумів ще на перших курсах Києво-Могилянської академії.

"Потрапляння в будь-який офіс будь-якої міжнародної компанії без знання англійської не є можливим",
– говорить Юрій Бугай.

Аби влаштуватись у гарну компанію, хлопець не тільки наздогнав всю шкільну та університетську програму англійської. А й вступив до магістратури в Норвегії. Щоб ще краще оволодіти мовою. І з таким багажем знань Юрію довірили представляти інтереси України за кордоном.

"Це проект реформування системи закупівель. Одна основна з функцій, якою я займаюсь, – це якраз робота з міжнародними організаціями, з міжнародними донорами і представлення Prozzoro за кордоном", – каже Юрій Бугай.

А от черкащанина Ігоря Пащенка німецька та англійська мови довели аж до Ірландії. Там він уже третій рік поспіль працює в дублінському офісі соцмережі Facebook. Каже, що повертатись на батьківщину не збирається.

"Звісно, компенсація хороша, безплатна їжа, страховки і різні стандартні речі для міжнародних компаній присутні. Крім того, є багато речей, які важко поміряти, але які дуже цінуються. Це, наприклад, дуже хороший баланс між роботою та персональним життям", – пояснює менеджер з розвитку ігрового бізнесу Ігор Пащенко.

У Дубліні Ігор живе з родиною – дружиною Ольгою та сином Марком. До переїзду за кордон йшов поступово. Спочатку – уроки англійської та німецької у школі, мовні курси, потім – навчання у Німеччині та Швейцарії, досвід роботи з іноземцями, і тільки потім – омріяна вакансія. Чоловік запевняє і переконує, що інвестиції у вивчення мови – це розвиток себе і безліч можливостей.

"Знання мов для мене відкрило горизонт спілкування з людьми з різних країн. Живучи в Ірландії, можна забезпечити дуже комфортне життя, подорожувати, "вирощувати" сім'ю. Моєму синові нині один рік", – розповідає Ігор Пащенко.

А ще навіть базовий рівень знань іноземної дозволить не пошитися у дурні в найпростіших життєвих ситуаціях. Знання іноземної мови дозволить вільно спілкуватися, подорожувати світом і більше заробляти.

"Якщо ми говоримо про середню зарплату спеціалістам без знання іноземної мови, то пропонують у середньому 6600 гривень. А спеціалістам із вільним володінням іноземної мови – у середньому 12209 гривень. Різниця – фактично вдвічі", – каже HR-експерт кадрового сайту robota.ua Тетяна Пашкіна.

Попит на знання мов актуальний не лише серед IT-спеціалістів. Також володіння іноземною є бажаним для аграріїв, учителів та робочих спеціальностей. Нагадаємо, 2016-й оголошений в Україні роком англійської мови.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (4)
Пользователь offline Виктор Дружинин 11 жовтня 2023 16:09
Не нравится 0 Нравится
Важко уявити собі зараз ту сферу діяльності, де взагалі не потрібні знання англійської. Нам усім потрібно її вивчати!
Цитировать          1
Пользователь offline Станислава Молчанова 12 жовтня 2023 09:59
Не нравится +1 Нравится
Цитата: Виктор Дружинин
Важко уявити собі зараз ту сферу діяльності, де взагалі не потрібні знання англійської. Нам усім потрібно її вивчати!

Я не одразу це розуміла.... Близько 7 років працюю у фінансовій сфері та на початку якось навіть негативно сприймала поради наших керівників щодо вивчення англійської мови. З віком прийшло розуміння... Тепер я чудово розумію навіщо англійська мова фінансистам http://chp.com.ua/obrazovanie-i-obuchenie/item/85885-navishcho-anglijska-mova-f
inansistam
і активно займаюсь вивченням англійської мови у форматі онлайн. Шкодую про одне - що не почала навчання скоріше...
Цитировать          2
Пользователь offline Виктор Дружинин 21 листопада 2023 16:57
Не нравится 0 Нравится
Так, ви праві. І всім нам варто зробити після цього правильні висновки
Цитировать          3
Пользователь offline Olegek 22 листопада 2023 12:31
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Виктор Дружинин
Так, ви праві. І всім нам варто зробити після цього правильні висновки

Для себе такі висновки я вже давно зробив! Сам хотів вивчати англійську і на роботі там керівництво рекомендувало розпочати навчання. Наразі моя ціль - це англійська для середнього рівня https://englishwithmrsann.com/single-course-middle/ . А далі вже буду дивитись, як панувати навчання та поглиблювати свої знання. Впевнений у тому, що все роблю правильно і мотивація в мене очевидна.
Цитировать          4
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: