Вхiд на сайт
Авторизацiя

Доба в зоні АТО: активізація снайперів та вогонь з важкої артилерії

Доба в зоні АТО: активізація снайперів та вогонь з важкої артилерії
За минулу добу на Донбасі терористи 48 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Зокрема, 19 разів на Донецькому, 22 на Маріупольському та 7 на Луганському напрямках, йдеться в повідомленні Штабу АТО.

На Донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами важкої артилерії 122 мм калібру бойовики випустили понад сім з половиною десятків снарядів по українських позиціях в населених пунктах Зайцеве та Дача, північніше Красногорівки було проведено артобстріл ще чотирма десятками снарядів калібру 152 мм.

Крім цього, по захисниках Авдіївки бойовики били зі 120 та 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також, 120 мм міномети терористи активно застосовували у Семігір'ї та Невельському. З мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів вели вогонь у Світлодарську, Луганському та Троїцькому, гранатомети різних систем та кулемети великого калібру застосували по Верхньоторецькому, автоматичні станкові гранатомети використали в районі Майорська, у Світлодарську та поблизу Луганського задіяли бойові машини піхоти та провели неприцільний обстріл зі 120 мм мінометів.

На Маріупольському напрямку противник застосував важку артилерію тричі: у першій половині доби з установок 122 мм калібру відкрив вогонь по Мирному, калібром 152 мм обстріляв позиції в Сіонітному, з настанням темної пори доби півсотні снарядів калібру 152 мм випустив по укріпленнях в районі Талаківки. Із мінометів 120 мм калібру терористи неодноразово обстріляли сили АТО в Мар'їнці та Водяному. Також в Красногорівці застосували 82 мм калібр мінометів, по Мар'їнці та Новотроїцькому великокаліберні кулемети, у Миколаївці та Водяному використали гранатомети, а у Старогнатівці стрілецьку зброю. По захисниках Широкиного бойовики відкривали вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Гнутового застосували БМП.

На Луганщині з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів вогонь вівся у Кримському. У Новозванівці та Золотому ворог відкривав вогонь з гранатометів, в Новоолександрівці з кулеметів великого калібру, у Лопаскиному із стрілецької зброї. Поблизу Золотого та Новоолександрівки активізувався снайпер.

Тричі за добу зафіксовано проліт ворожих БПЛА.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: