Вхiд на сайт
Авторизацiя

Дев'ять років потому: світ побачила восьма частина Гаррі Поттера

Дев'ять років потому: світ побачила восьма частина Гаррі Поттера

«Гаррі Поттер і прокляте дитя» – восьма книга із серії про Гаррі Поттера. Дія п'єси відбувається через 19 років після битви, описаної в сьомій книзі. У Гаррі Поттера троє дітей. Він працює в міністерстві магії, а один з його синів Альбус намагається впоратися з популярністю, яку він успадкував від батька.


30 липня у лондонському театрі Palace відбулась прем'єра вистави «Гаррі Поттер і прокляте дитя».

Квитки на спектакль «Гаррі Поттер і прокляте дитя» розкупили аж до травня 2017 року.

Слід зазначити, що попередня історія про чарівника Поттера вийшла 9 років тому.

На прилавках книжкових магазинів восьма книга про вже дорослого чарівника Гаррі Поттера з’явилася опівночі 31 липня, в день народження письменниці Джоан Роулінг та її героя. Вона написала «Гаррі Поттера і прокляте дитя» в співавторстві зі сценаристом Джеком Торном і режисером Джоном Тіффані.

В офіційному синопсисі п’єси повідомляється, що Гаррі Поттеру вже більше 40 років і він працює в Міністерстві Магії. «Але Поттер продовжує боротися зі страшним минулим, яке переслідує його», — зазначається в синопсисі. Як відомо, головним антагоністом на ворогом Поттера є злий чаклун Воландеморт.

«П'єса починається з останньої сцени сьомий частини серії «Гаррі Поттер і Дари Смерті»: через 19 років після перемоги над Волан-де-Мортом Поттер, Рон Візлі і Герміона Грейнджер на вокзалі Кінгс-Кросс проводжають своїх дітей в Хогвартс. Альбус, молодший син Гаррі Поттера, названий на честь загиблого директора магічної школи Дамблдора, запитує у батька, що буде, якщо він потрапить на факультет Слизерин. Це питання, колись хвилювало самого Гаррі, стає відправною точкою сюжету», — йдеться у синопсисі.

П’єса вже удостоїлася найвищої оцінки цілого ряду видань, включно з Independent і Evening Standart.

За день до передпоказу вистави, Роулінг попросила всіх, хто подивиться виставу до прем'єри, зберегти сюжет в секреті, супроводивши свої записи хештегом #KeepTheSecrets (англ. «Збережи секрети»).

А вранці 31 липня тисячі шанувальників переповнили книгарні після нічного випуску восьмої книги про Гаррі Поттера, яка під назвою «Гаррі Поттер і прокляте дитя» заснована на сценарії п'єси під тією ж назвою.

Джерело

Дев'ять років потому: світ побачила восьма частина Гаррі Поттера



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: