Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін обговорює нову ціну на газ для українців: Гройсман розкрив деталі

Кабмін обговорює нову ціну на газ для українців: Гройсман розкрив деталі
В українському уряді йде діалог щодо підвищення тарифів на газ. Про це розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він нагадав, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягає, щоб в Україні був один тариф на газ і для промисловості, і для населення.

“Я торік пообіцяв, що ціна в цьому опалювальному сезоні не змінюватиметься, і я свого слова дотримав. Зараз ми поки в діалозі щодо подальших рішень”, – сказав Гройсман.

За його словами, зараз прораховується можливість компенсації для громадян, які не можуть платити ринкову ціну на газ.

“Ці всі розмови, що газ в Україні коштує 2,3 тис. – це все дурниця. Як може коштувати газ 3 тис. грн, якщо його ціна на європейських хабах зараз в середньому 250 доларів? Людей просто обманюють”, – заявив прем’єр.

Нагадаємо, Кабмін залишив незмінним тариф на газ для населення до червня 2018 року. Так, на засіданні 28 березня уряд продовжив дію постанови “Про затвердження Положення про покладання спеціальних зобов’язань на суб’єктів ринку газу” до 1 червня 2018 року.

Термін дії постанови закінчувався 1 квітня. Якби Кабмін її не продовжив, в країні довелося б переглядати ціни на газ через те, що набрав би в чинності інший документ – постанова від 22 березня 2017 року. Однак в методиці, запропонованій в цій постанові, не враховується вартість закупівель газу з-за кордону – той самий “імпортний паритет”. І формула перегляду ще не готова.

Рішення про те, як саме буде враховуватися імпортний паритет, Україна прийме після консультацій з МВФ, Світовим банком і Європейським енергоспівтовариством. Раніше в МВФ відзначили: ціна на газ для населення має дорівнювати ціні для імпортерів. Це питання залишається під пильною увагою Фонду.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: