Вхiд на сайт
Авторизацiя

Будапешт у 100 словах: уродженець Закарпаття переміг у престижному конкурсі

Будапешт у 100 словах: уродженець Закарпаття переміг у престижному конкурсі
Цьогоріч на конкурс під назвою “Будапешт у 100 словах”, що відбувається вчетверте, учасники подали понад тисячу літературних творів.

Завдання – у сто словах передати свої відчуття, думки, спогади від знайомства зі столицею Угорщини та її мешканцями. Робота мала бути стислою, змістовною, самобутньою й оригінальною.

Професійне журі, до складу якого входили знані літератори та митці, визнало найкращим допис “Потрібна в оренду квартира” студента Будапештського медичного інституту, уродженця Берегова Давіда Бардоша.

Юнак сім років тому виїхав до Угорщини, щоб здобути фах хірурга. З січня цього року вже пробує себе у практичній медицині. Мати хлопця - викладач угорської мови та літератури. Звідси, мабуть, і хист до написання творів. Власні сили перевіряв і на минулорічному конкурсі – тоді потрапив до сотні найкращих із майже 1300 учасників. Тему теперішнього твору надихнуло саме життя – кому, як не студенту, найкраще відомо, що це значить знімати в Будапешті орендовану квартиру.

Разом з Давідом призерами стали Дора Меліш та Мартон Ашбот. Всі вони отримали грошові винагороди, передає Голос Карпат.

Ідею конкурсу його угорські організатори запозичили від чилійців, які ще 14 років тому започаткували подібний захід про свою столицю – Сантьяго.

Найкращі твори про Будапешт проілюстрували відомі й не дуже митці. Їх роботи експонуватимуться на виставці, що діятиме в атріумі столичної бібліотеки імені Ервіна Сабова.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: