Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?

Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?

Під час планування ремонту у санвузлі вам доведеться прийняти багато непростих рішень, але головним стане вибір мокрої зони. Від цього вибору залежить функціональність ванної кімнати та ваш щоденний комфорт. Якщо у вас невелике приміщення, то обирати вам доведеться із трьох варіантів: встановити душ, ванну чи об'єднати ці зони. Ми поговоримо про переваги та недоліки кожного із цих рішень, щоб допомогти вам зробити правильний вибір.

Окремостояча ванна: втілюйте мрії


Більшість людей переконані, що окремостоячу ванну неможливо розмістити у типовому санвузлі багатоквартирного будинку. Дизайнери неодноразово доводили протилежне. Якщо ви відкриєте каталог ванн https://www.santechshara.ua/santehnika/vanni/, то помітите, що вільностоячі моделі зазвичай мають меншу довжину, ніж вбудовані. Окремостояча чаша, довжиною 150-160 см, може бути такою ж місткою та комфортною як вбудована, що має довжину 170 см. Різницю у 20 см зазвичай займають бортики, які служать місцем для складання різнокольорових баночок.

Для зручного догляду за вільностоячою ванною важливо залишити 15-20 см простору від стін до бортів. Інакше ви не зможете прибрати воду та бруд, що будуть накопичуватись довкола. Ще важливіше зрозуміти, що вільностояча ванна не є універсальною. Вона призначена для релаксу та домашніх спа-процедур. Приймати душ ви у ній не зможете, адже більшість моделей мають вузьке, заокруглене дно, на якому небезпечно стояти. Таку ванну доцільно встановлювати у квартирі, де є повноцінний душ.

Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?

Як обладнати зручну душову зону?


Душові зони є універсальними, їх можна розмістити у санвузлі будь-якого розміру. Оптимальним вважається душ, розміром 90х90 см, мінімально зручний — 75х75 см. Якщо ви плануєте капітальний ремонт, радимо не купувати готову кабінку, а обладнати душ індивідуального планування. Встановіть зливний трап у рівень з підлогою, оберіть скляну перегородку з дверцятами чи без, та душову систему прихованого монтажу. Верхню лійку змонтуйте на стелі, а блок керування душем розмістіть так, щоб до нього можна було дістатись, не заходячи всередину.

Запам'ятайте декілька правил організації душової зони:

• Для відкритого душу потрібна перегородка, довжиною 100 см, або більше;
• Пропускна здатність зливного каналу повинна бути більшою за продуктивність верхньої лійки;
• Продумайте місце для зберігання: нішу у стіні або лаконічні полички;
• Не встановлюйте блок керування душовою системою під лійкою;
• Обирайте змішувач із термостатом — це зручно та безпечно для дітей.

Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?

Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?

Як правильно об'єднати ванну з душем?


Об'єднання мокрих зон є компромісним варіантом для невеликих санвузлів. За основу радимо обрати ванну із литого акрилу, адже це міцний, теплий на дотик та не слизький матеріал. Замість звичайного змішувача з ручною лієчкою, радимо встановити повноцінну душову систему, що має вилив для набору води та верхню лійку. Ізолювати мокру зону варто скляною перегородкою, яка складається до стіни. Вона надійніша, естетичніша та простіша у догляді, ніж пластикова шторка.

Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?
Найскладніше рішення у ремонті санвузла: душ, ванна чи об'єднати?

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Olegek 1 квітня 2023 18:13
Не нравится 0 Нравится
Я тут обратил внимание и мне очень понравилось, как сделана подсветка возле ванны, сделаю и себе так. Только хочу купить синюю светодиодную ленту  https://led-story.ua/ru/svetodiodnye-lenty-i-soputstvujuschie-ru/kolir-svitinny
a_siniy/napruga-v_12/
 для этого. Мне кажется, слишком светло получится, если в белой ванной сделать такую же подсветку. Как думаете?
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 3 квітня 2023 20:02
Не нравится 0 Нравится
Я думаю, что Вы правильное решение приняли. Подсветка может быть любой, чтобы подходила в интерьере.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: