Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вибір інструменту і догляд за ним

Вибір інструменту і догляд за ним

Будь-який професіонал сфери музичного мистецтва підтвердить думку про те, що такого поняття як «інструмент для навчання» не існує. І якщо, ви задалися мрією навчитись грати, скажімо, на гітарі, то вибирати потрібно не найдешевший інструмент, а якісний. І, якщо гітара, до прикладу коштує 100 грн, то забудьте про високий рівень професіоналізму у майбутньому. Інструмент для навчання бажано вибирати із розрахунком на те, що він буде надійним партнером довгі роки і допоможе осягнути всі рівні виконавської майстерності.

На ринку музичних інструментів ви знайдете пропозиції багатьох відомих гітарних брендів - Gibson, Fender, Ibanez, Yamaha, Music Man. Акустична гітара yamaha чи fender – це топові моделі, які коштують дорого. Серед бюджетних серійних моделей ви зможете знайти мексиканські Squier від Fender, RG від Ibanez, південнокорейський Cort.

Будь-який спеціалізований інтернет-магазин гітар пропонує широкий вибір таких позицій як напівакустичні, електроакустичні, укулеле. Звичайно, у такому випадку консультація досвідченого фахівця не завадить, але все ж потрібно зрозуміти одну річ: вибирати потрібно інструмент не із суперовим дизайном (хоча естетика теж річ важлива), а - із якісним звучанням. Тому налаштовуйтесь «переслухати» багато із них.

Догляд


Як зберігати і доглядати гітару - це найважливіша тема, якщо ви купили її, адже вона може розсихатися і псуватися. Музичні інструменти під впливом багатьох природних факторів, таких як: температура, світло, вологість повітря, протяги мають властивість змінювати свій розмір і форму.

При вбиранні надмірної вологості деревина та лак інструменту піддаються набуханню. При розбуханні інструмент змінює форму, і дерево може потріскатися. Ті самі деформації відбуваються, якщо гітара постійно знаходиться під впливом надмірно сухого повітря. Дерево починає віддавати вологу, тобто, сохнути, і таким чином починає міняти форму. Як наслідок, - відбувається деформація корпусу і грифа. Лакове покриття також втрачає міцність і може потріскатися. Гриф гітари «усихає», а металеві лади починають виступати, через що грати на ній стає зовсім некомфортно. При усиханні гітари також не уникнути викривлення грифа. Струни при цьому лягають на гриф, грати неможливо, необхідний серйозний та дорогий ремонт гітари. Тому любителям музики, музикантам необхідно пам'ятати і не забувати, що гітара потребує певного догляду та умов зберігання. Назвемо основні із них:

• Вологість повітря для зберігання гітари має бути в межах від 45 до 65%. Це оптимальна вологість для зберігання та захисту інструменту від небажаних змін.
• Для зберігання гітари рекомендується використовувати чохли з утепленням або кейси. Такі чохли та кейси оберігають інструмент від усіх згубних впливів, а також підтримують для неї мікроклімат.
• Для деяких гітар, особливо дорогих, виготовлених з масиву дерева, для правильного зберігання необхідний також зволожувач. Це контейнер із губкою, який на час зберігання вставляється між струнами у розетку гітари.
• При тривалій перерві у грі на гітарі (тиждень та більше) рекомендується послаблювати струни.
• У зимовий період, коли температура в житлових приміщеннях і температура на вулиці значно відрізняються – від плюсової в 20-25 градусів до мінус 15-20 градусів, рекомендується використовувати для транспортування інструменту товстий, утеплений чохол або кейс.
• Для догляду за гітарою потрібно використовувати поліроль. Він наноситься на поверхню гітари з допомогою спеціальної сухої м'якої тканини і розтирається. При цьому поверхня гітари очищається від забруднень та зволожується.
• Після закінчення гри на гітарі потрібно протерти злегка змоченою очищувачем тканиною струни по всій довжині.

Дотримуючись цих нескладних правил і дотримуючись рекомендацій, ви забезпечите вашій гітарі оптимальні умови зберігання, а вона в подяку довгі роки радуватиме Вас своїм чудовим звуком.

Вибір інструменту і догляд за ним

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Виктор Дружинин 7 лютого 2024 16:28
Не нравится 0 Нравится
Цікаво, чи електрогітару потрібно за таким самим принципом обирати?
Цитировать          1
Пользователь offline Станислава Молчанова 8 лютого 2024 17:09
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Виктор Дружинин
Цікаво, чи електрогітару потрібно за таким самим принципом обирати?


Напевно що є різниця. Хоч електрогітара так само вважається струнним інструментом, як і класична гітара, але все ж таки обирати таку потрібно уважно і звертати увагу на ряд нюансів. Якщо ви вперше запланували зробити таку важливу покупку, то раджу вам якісно консультуватись із тими фахівцями, що добре розуміються саме на такому інструменті!
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: