Вхiд на сайт
Авторизацiя

Євробачення 2022: стало відомо, хто представлятиме Україну цього року

Євробачення 2022: стало відомо, хто представлятиме Україну цього року
Журі конкурсу сформувало остаточний список фіналістів Нацвідбору.

Євробачення - конкурс естрадної пісні, який проводиться з 1956 року. У 2022-му змагання пройде в Турині (Італія). УНІАН з'ясував, хто буде на Євробаченні 2022 представляти Україну.

Стало відомо, що цього року брати участь виявили бажання 284 артиста. Журі Нацвідбору скоротили цю цифру до 27 осіб, з яких була сформована вісімка фіналістів.

"Стосовно складу учасників, я вважаю, що ми обрали дуже збалансований склад: як з точки зору музики, так і з потенціалу виконавців до телевізійного шоу. Буде, що подивитися, і буде що послухати. Вважаю, що цей баланс є хорошим результатом командної роботи нашого оргкомітету та партнерів з Friends Production. Ми ретельно послухали всі 284 заявки, які нам надіслали. Ми надали змогу конкурсантам з довгого листа взяти участь у прослуховуваннях, бо фізична присутність – значний фактор при відборі. Багато наших уявлень про артистів не збіглися з їхньою поточною формою. Або, навпаки, деякі пісні вже були з сформованою картинкою, а прослуховування дещо змінили наші перші враження"- розповів Ярослав Лодигін, член правління "Суспільного", відповідальний за платформу телебачення.

Учасниками Нацвідбору в 2022-му році стали:

Alina Pash "Тіні забутих предків"

Молода українська співачка - фіналістка шостого сезону шоу "Х-фактор". Стала лауреаткою європейської музичної премії ММЕА і була названа однією з найперспективніших артистів Європи.


Cloudless "All be alright"‎

Українська попрок-електронна група, яка здобула свою популярність завдяки саундтреку до серіалу "Школа". Пісні молодих виконавців звучать у таких передачах як: "Хата на тата", "Кохання на виживання", "Чотири весілля", "Зважені та щасливі". Група "Cloudless" вже брала участь у Національному відборі на Євробачення в 2020-му році.


Kalush Orchestra "Stefania"

Виконавці, які у своїх творах роблять акцент на реп з фольклорними мотивами та українську автентику. У 2021-му році вони випустили дебютний альбом HOTIN, а також спільні пісні з "Океаном Ельзи", Христиною Соловій і Jerry Heil.


Laud "Head Under Water"

Владислав Каращук (справжнє ім'я виконавця) - український співак, киянин, спадкоємець музичної династії - родичі його були заслуженими діячами української культури. Владислав став відомий широкій публіці після участі в шоу "Голос країни" і національного відбору на Євробачення 2018-2019 року.


Michael Soul "Demons"

Білоруський співак і автор пісень, брав участь у таких проектах: "Голос країни", "X-Фактор", "Хочу до Меладзе" і "Ліга сміху". У 2016 і 2019 роках був фіналістом Нацвідбору на Євробачення в Білорусі.


Our Atlantic "Моя Любов"

Українська інді-поп група з Умані, всі музиканти на даний момент живуть в Києві. Вперше заявили про себе після участі в Koza Music Battle, після чого група отримала можливість виступити на фестивалі Файне Місто.


Roxolana "GIRLZZZZ"

Співачка і автор пісень зі Львова, стала відома після участі в проекті "Голос країни". Влітку 2021 року заснувала гурт "Ukraine is", в репертуарі якого є п'ять пісень та відеокліпи на слова відомих українських поетів Ліни Костенко, Юрія Іздрика, Івана Франка, Ліни Костенко та Михайля Семенка. Стала першою українською співачкою, яка випустила кліп мовою жестів, який переклала Ксенія Олійник.


Wellboy "Nozzy Bossy"

Антон Вельбой (справжнє ім'я виконавця) - український співак і автор пісень, учасник шоу "Х-Фактор". У 2021 році почав співпрацювати з Юрієм Бардашем, результатом спільної праці став кліп на пісню "Гуси". Влітку 2021 року брав участь у фестивалі Atlas Weekend 2021.


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: