Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як швидко зварити кашу: топ-5 варіантів для сніданку

Як швидко зварити кашу: топ-5 варіантів для сніданку

Каша на сніданок – найкращий варіант для всіх, хто дотримується правил здорового харчування. Існує багато круп, з яких можна отримати такий дієтичний продукт. Ознайомтесь з секретами та рецептами приготування смачної та корисної страви.

1. Вівсяна


Для приготування вівсяної каші розбавте молоко водою у співвідношенні 1:1 та доведіть до кипіння. Додайте пластівці, перемішайте і варіть кашу, залежно від помелу, від 1 до 10 хвилин на повільному вогні. За смаком додайте сіль, цукор та вершкове масло. Закрийте кришку та залиште кашу на кілька хвилин, щоб вона настоялася. Для покращення смаку додайте банани, чорниці та топінг.

Якщо вранці завжди не вистачає часу для приготування сніданку, спробуйте вівсянку у банці:

1. Насипте у ємність вівсянку.
2. Додайте молоко, йогурт, цукор, ягоди або фрукти.
3. Закрийте кришкою та ретельно струсніть, щоб усі інгредієнти добре змішалися.
4. Поставте банку в холодильник.

Зранку ви отримаєте вже готову смачну страву.

2. Рисова


Традиційно рисову крупу змішують з молоком або водою у співвідношенні 1:2. Кашу на молоці готувати складніше, бо воно збігає, швидко википає, тому рис може пригоріти. Щоб запобігти таким неприємностям, використовуйте мультиварки скороварки. Така побутова техніка ще й здатна прискорити процес приготування.

Спочатку промийте рис під водою, потім засипте в киплячу воду і варіть 10 хвилин, постійно помішуючи. Коли крупа стане м’якою, зніміть каструлю з плити. Для покращення смаку до готової каші додайте коричневий цукор і вершкове масло. Цікавими та корисними варіантами є рисові каші з яблуками, сиром, медом, курагою та апельсиновим соком.

3. Пшоняна


Ця крупа є найкориснішою для здоров’я. До її складу входять цілющі рослинні жири, складні вуглеводи, амінокислоти, вітаміни та мікроелементи. Для приготування з’єднайте крупу з водою у співвідношенні 1:2 і варіть протягом 10 хвилин. До готової каші додайте вершкове масло та залиште її на кілька хвилин під закритою кришкою. Цікавого смаку з оригінальною легкою кислинкою набуває страва, якщо додати журавлину.

4. Кукурудзяна


Ця страва має великі переваги:

• низьку калорійність;
• відсутність глютену;
• високий вміст мінералів та вітамінів.

Для приготування каші використовуйте каструлю з товстим дном. Варіть протягом 20 хвилин, постійно помішуючи крупу. Якщо скористатися мультиваркою, готування перетвориться на справжнє задоволення. До готової страви додайте мед, ваніль, чорницю та кардамон.

5. Манна


Манка виводить з організму шкідливі речовини, покращує метаболізм. До її складу входять мінерали, вітаміни, крохмаль, рослинні білки. Варіть кашу на молоці, але щоб вона не пригоріла, додайте трохи води. Коров’яче молоко можна замінити на соєве або мигдальне. Готуйте страву за такою схемою:

1. Закип’ятіть молоко.
2. Всипте тонкою цівкою манну крупу, постійно помішуючи.
3. Варіть протягом 7 хвилин.
4. Додайте вершкове масло.

Щоб отримати ніжну, повітряну консистенцію, збийте кашу міксером. Приготуйте страву ввечері, перекладіть її у стаканчик, а вранці насолоджуйтесь смачним сніданком.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (4)
Пользователь offline Olegek 20 лютого 2023 14:33
Не нравится 0 Нравится
В духовці приготовлена каша буде смачна.
Цитировать          1
Пользователь offline Станислава Молчанова 21 лютого 2023 12:00
Не нравится 0 Нравится
Потрібна духовка? Я раджу звернути увагу на духові шафи Siemens у магазині БС Партнер , тут їх можна придбати с гарантією на 4 роки. Більшого терміну гарантії не буває, тільки ця компанія дає додаткові два роки до офіційної від виробника. Професійні оператори-консультанти тут гарно консультують та допоможуть у виборі техніки. Доставлення від магазину є у всі регіони України.
Цитировать          2
Пользователь offline Olegek 26 червня 2023 11:18
Не нравится 0 Нравится
До речі каша слугує ще й дуже добрим гарніром
Цитировать          3
Пользователь offline Виктор Дружинин 27 червня 2023 09:15
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Olegek
До речі каша слугує ще й дуже добрим гарніром

Ну так, безперечно! Я взагалі не уявляю, що би моя дружина дома готувала якби каші ми не їли добре.... А так і з гречкою щось цікаве можна придумати, і з пшеничною кашею, і кус-кус якось оригінально подати. Хороших рецептів гарніру https://foodideas.com.ua/categories/harniry є безліч, тому експериментувати можна хоч щодня
Цитировать          4
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: