Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рада ратифікувала військову угоду між Україною і Туреччиною

Рада ратифікувала військову угоду між Україною і Туреччиною
Парламентарі ухвалили закон про ратифікацію військової угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Туреччини. Сталося це під час засідання 18 листопада, пише 24 канал

За відповідне рішення проголосували 303 народні депутати. Зауважимо, що військову угоду підписали ще 16 жовтня 2020 року.

Ратифікація військової угоди між урядами України та Туреччини дозволить створити основу для відносин та розвитку співпраці між сторонами за 21 напрямом військового співробітництва.

Документ набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення, за яким сторони повідомляють одна одну дипломатичними каналами про завершення своїх внутрішніх правових процедур, необхідних для набрання чинності угодою.

Зауважимо, що раніше президент Володимир Зеленський та лідер Туреччини Реджеп Ердоган підписали рамкову військову угоду. Сталося це ще 16 жовтня 2020 року.

Більше про це
Тоді Зеленський заявив, що угода відкриває нові можливості для військового та військово-технічного співробітництва двох країн, зокрема у сфері оборонної промисловості.

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що угода створить правові основи для розширення і поглиблення українсько-турецького співробітництва у сфері оборони. Воно також дозволить почати співпрацю по більш ніж 20 "принципово новим актуальним напрямкам".

Інші угоди між Україною та Туреччиною

У лютому 2020 року Україна і Туреччина підписали угоду про співпрацю у сфері оборони, яка допоможе Україні підвищити рівень безпеки на морському південному кордоні в акваторії Чорного моря.

У квітні 2021-го країни підписали ще одну спільну декларацію між українською і турецькою стороною. Вона передбачає 20 пунктів.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: