Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уже за два тижні Закарпаття може опинитися в "червоній" зоні

Уже за два тижні Закарпаття може опинитися в "червоній" зоні

На сьогоднішньому позаплановому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС обговорили поточну ситуацію щодо COVID-19 та перебіг вакцинації в області.

Як зауважив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, Україна підходить до показників червоного рівня епіднебезпеки, 18 областей уже в «помаранчевій» зоні.

За його словами, в області спостерігають негативну динаміку: захворюваність різко зростає, водночас і серед дітей – за тиждень 90 нових випадків. Протягом минулого тижня зафіксували 23 летальні випадки. Водночас 98% госпіталізованих – невакциновані.

«Якщо ситуація буде розгортатися у такому ж темпі, за тиждень-два Закарпаття може увійти у «червону» зону, тому будуть запроваджені нові обмеження.

Не зможуть працювати готелі, санаторії, ринки і торгові центри, фітнес-центри, хоча держава дозволяє працювати цілому ряду ланок економіки навіть при «червоному» рівні за умови вакцинації працівників», – підкреслив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний.

Про перебіг вакцинальної кампанії повідомила регіональна координаторка вакцинальної кампанії від COVID-19 у Закарпатській області Вікторія Тимчик.

Так, середньодобова кількість проведених щеплень на 100 тисяч населення за останні 7 днів становить 177. Це вкрай низький показник, до того ж на 31% нижчий, ніж в середньому по Україні.

Згідно з постановою Міністерства охорони здоров’я вакцинація є обов’язковою умовою для роботи органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій, закладів освіти та ін.

За словами Вікторії Тимчик, після запровадження обов’язкової вакцинації, яка набуде чинності 1 листопада, невакцинованих працівників будуть відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати.

«Кожен з нас, кожен керівник району та територіальної громади повинен донести до своїх працівників, представників бізнесу, що тепер у «червоній» зоні вимоги будуть м’якші, ніж минулої весни. Бізнес має знати, на яких умовах він зможе працювати, зрештою, це відобразиться на бюджетах громад. Буде працювати бізнес – будуть наповнюватися бюджети», – прокоментував голова облдержадміністрації.

Уже за два тижні Закарпаття може опинитися в "червоній" зоні
Уже за два тижні Закарпаття може опинитися в "червоній" зоні
Уже за два тижні Закарпаття може опинитися в "червоній" зоні

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: